fotolijn

Regionieuws

Koninklijke onderscheiding voor Henk Kronenberg

Op zaterdag 3 september jl. ontving Henk Kronenberg uit handen van de Haagse burgemeester Jan van Zanen een koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de maatschappij. De uitreiking vond plaats bij Scouting Van Weerden Poelmangroep (VWP), die Henk had voorgedragen voor deze onderscheiding. Naast vrijwilliger bij Scouting Nederland is Henk actief (geweest) bij een verscheidenheid van organisaties en initiatieven. In de toespraak van de burgemeester is Henk's staat van dienst terug te lezen: https://lnkd.in/edhh5hBz

Scouting regio Den Haag was ook bij deze feestelijke uitreiking aanwezig. Henk heeft onder meer gezorgd voor een nauwere samenwerking tussen Regio Vlietstreek (waar VWP formeel onder valt) en onze regio. Hier plukken we nog altijd de vruchten van. We feliciteren Henk van harte met deze welverdiende onderscheiding en hopen dat scouting en andere organisaties nog altijd een beroep mogen doen op zijn kennis en ervaring! Natuurlijk gunnen we Henk ook vrijetijd om van het leven te genieten.

Ontdek Scouting in Den Haag - Tijd voor avontuur 24 september

TvA Spandoek 250x50

Wanneer?

24 september 2022

Waar?

12 locaties verspreid over Den Haag

Wie?

Kinderen en jongeren van 5 tot 18 jaar alsook volwassen die als vrijwilliger aan de slag willen


 

Tijd voor Avontuur bij Scouting!

Hoog tijd voor actie! Daarom organiseert Scouting in Den Haag op 24 september 2022 het event ‘Tijd voor Avontuur’: Een avontuurlijke dag vol activiteiten en spellen voor kinderen en jongeren tussen de 5 en 18 jaar oud. Hou jij van spanning en avontuur? Dan dagen wij jou én je vrienden uit om mee te doen bij één van de Scoutinggroepen die je in Den Haag vindt.

‘Tijd voor Avontuur’ is een initiatief van Scouting Nederland, waarbij kinderen op een actieve manier kunnen #kennismaken met de grootste jeugdorganisatie van Nederland. Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Er is bij Scouting heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!

Ben jij de 18 jaar gepasseerd? Geen probleem! Kom gerust langs om te kijken hoe jij als vrijwilliger met Scouting aan de slag kunt. Ook voor volwassenen biedt Scouting veel uitdaging als leider, bestuurder of een andere functie als #vrijwilliger. 

Hoe kan ik meedoen?

Zoek één van de deelnemende Scoutinggroepen bij jou in de buurt en doe mee! Onderstaand vind je een overzicht met deelnemende locaties. Via de websites van individuele Scoutinggroepen kan je je aanmelden en vragen stellen.

In Den Haag zitten verscheidene scoutinggroepen die activiteiten 'ter land, ter zee en in de lucht' aanbieden, ofwel voor land-, water- en luchtscouts. Daarnaast heeft Den Haag een scoutinggroep voor kinderen en jongeren met een beperking. De muzikale scouts kunnen terecht bij de Haagse Drumband. Scouting levert een belangrijke bijdrage aan de maatschappij. Met een gezamenlijke opendag onder het mom van 'Tijd voor Avontuur' willen de Haagse scoutinggroepen iedereen de mogelijkheid bieden kennis te maken met de veelzijdigheid van Scouting. 


Deelnemende Scoutinggroepen:

Escamp

 • Landscouts Scouting Rustenburg
  11:00 tot 15:00 uur
  Escamplaan 61-G (Escampcarré) - Rustenburg en Oostbroek
  www.scoutingrustenburg.nl 

Laak

 • Waterscouts Scouting Rijswijkse Meeuwen / Watergeuzen (Waterscouts)
  11:00 tot 14:00 uur
  Binckhorstlaan 405 - Binckhorst
  https://www.rmwg.nl/

Loosduinen

Leidschenveen-Ypenburg

 • Waterscouts Scouting Satoko Kitahara (Waterscouts)
  10:00 tot 12:00 uur
  Aristoteluslaan 143, Stadsboerderij Landzigt -  Leidschenveen
  www.satokokitahara.nl 

Mariahoeve en Marlot

Scheveningen

 • Landscouts Scouting Sint Jorisgroep 5
  10:00 tot 17:30 (Tijden verschillen per leeftijdsgroep. Check hiervoor de website)
  Brugsestraat 49  - Belgisch Park
  www.sintjorisgroep5.nl/tijdvooravontuur

 • Waterscouts Haagse Waterscouts Baron van Pallandt (Waterscouts)
  10:00 - 12:00 uur
  Seinpoststraat 20 - Scheveningen Bad
  www.haagsewaterscouts.nl

 • BE GroepWegelaergroep (Scouts met een beperking)
  14:00 - 16:30 uur
  Brusselselaan 15 - Belgisch Park
  www.wegelaergroep.nl 

Segbroek

 • Landscouts Scouting Be Pals-Prinses Julianagroep
  11:00 tot 13:00 uur en van 14:00 tot 16:00 uur
  Laan van Poot 93 - Vogelwijk
  www.bepals.nl - aanmelden via: dit formulier

 • Waterscouts Scouting Macdonaldgroep (Waterscouts)
  10:00 tot 15:00 uur
  Daal en Bergselaan 5 - Bomen en bloemenbuurt
  www.macdonaldgroep.nl/ 

 • LandscoutsScouting de Mohicanen
  9:30-12:15 en 14:00-17:00 uur (tijden verschillen per leeftijdsgroep)
  Daal en Bergselaan 9 - Bomen en bloemenbuurt
  www.mohicanen.nl

 

Vind een deelnemende Scoutinggroep op de kaart

Jaarverslag 2021

Logo met splashIn het jaarverslag 2021 heeft het regiobestuur beschreven wat er op regionaal vlak bij Scouting in Den Haag allemaal gebeurd is. In het jaarverslag staat toegelicht welke activiteiten er bij Scouting Regio Den Haag geweest zijn, welke thema's centraal zullen stonden en een verkorte versie van de financiele realisatie in 2021. 

Meer weten over de Scouting in de toekomst en waar we voor staan? Dat lees je in het jaarplan 2022.

Download het jaarverslag hier of klik op de afbeelding:

Jaarverslag 2021

 

Jarno Dakhorst gekozen tot de nieuwe regio voorzitter

Scouting NL logo RGB transparanteachtergrondGisteravond (7 april 2022) hebben de leden van de regioraad van Scouting Den Haag unaniem Jarno Dakhorst gekozen tot haar nieuwe voorzitter. Deze functie was al enige tijd vacant. Jarno nam al veel voorzitterstaken waar naast zijn functie als secretaris (nu zijn de rollen omgedraaid en is een vacature voor secretaris). Jarno dankte de leden voor hun vertrouwen en gaf aan veel zin te hebben om samen met zijn medebestuurders, de scoutinggroepen, andere regio's en overige betrokkenen meer kinderen én vrijwilligers enthousiast te maken voor het vele moois dat scouting heeft te bieden. Hij zal zich ook blijven inzetten voor een goede (financiële) ondersteuning voor de groepen vanuit de gemeente en het onderhouden van goede relaties met het maatschappelijk middenveld.

De regioraad vond plaats in het historisch Scoutscentrum De Eendenkooi in het Zuiderpark. De sfeer was uitstekend. Waar Scouting Nederland heeft laten zien zeer veerkrachtig te zijn tijdens de covidー19 pandamie wat ook resulteerde in ledengroei, zijn de groepen verheugd zonder coronamaatregelen weer hun wekelijkse programma's te organiseren, zomerkampen voor te bereiden en (uitgestelde) jubileumactiviteiten te laten plaatsvinden. Ook op regionaal niveau worden weer avontuurlijke activiteiten georganiseerd voor de verschillende leeftijdsgroepen. Verder is besloten dat alle groepen op nationale burendag (24 september 2022) hun deuren openen om de buren van harte welkom te heten onder het mom van tijdvooravontuur.

1649423608312