Regionieuws

Jaarverslag 2021

Logo met splashIn het jaarverslag 2021 heeft het regiobestuur beschreven wat er op regionaal vlak bij Scouting in Den Haag allemaal gebeurd is. In het jaarverslag staat toegelicht welke activiteiten er bij Scouting Regio Den Haag geweest zijn, welke thema's centraal zullen stonden en een verkorte versie van de financiele realisatie in 2021.

Meer weten over de Scouting in de toekomst en waar we voor staan? Dat lees je in het jaarplan 2021.

Download het jaarverslag hier of klik op de afbeelding:

Jaarverslag 2021

Jarno Dakhorst gekozen tot de nieuwe regio voorzitter

Scouting NL logo RGB transparanteachtergrondGisteravond (7 april 2022) hebben de leden van de regioraad van Scouting Den Haag unaniem Jarno Dakhorst gekozen tot haar nieuwe voorzitter. Deze functie was al enige tijd vacant. Jarno nam al veel voorzitterstaken waar naast zijn functie als secretaris (nu zijn de rollen omgedraaid en is een vacature voor secretaris). Jarno dankte de leden voor hun vertrouwen en gaf aan veel zin te hebben om samen met zijn medebestuurders, de scoutinggroepen, andere regio's en overige betrokkenen meer kinderen én vrijwilligers enthousiast te maken voor het vele moois dat scouting heeft te bieden. Hij zal zich ook blijven inzetten voor een goede (financiële) ondersteuning voor de groepen vanuit de gemeente en het onderhouden van goede relaties met het maatschappelijk middenveld.

De regioraad vond plaats in het historisch Scoutscentrum De Eendenkooi in het Zuiderpark. De sfeer was uitstekend. Waar Scouting Nederland heeft laten zien zeer veerkrachtig te zijn tijdens de covidー19 pandamie wat ook resulteerde in ledengroei, zijn de groepen verheugd zonder coronamaatregelen weer hun wekelijkse programma's te organiseren, zomerkampen voor te bereiden en (uitgestelde) jubileumactiviteiten te laten plaatsvinden. Ook op regionaal niveau worden weer avontuurlijke activiteiten georganiseerd voor de verschillende leeftijdsgroepen. Verder is besloten dat alle groepen op nationale burendag (24 september 2022) hun deuren openen om de buren van harte welkom te heten onder het mom van tijdvooravontuur.

Fijne feestdagen!

Scouting NL logo RGB transparanteachtergrond

Het regiobestuur van Scouting Den Haag wenst iedereen fijne feestdagen en een avontuurlijk 2022!

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Jaarplan 2022

Logo met splashIn het jaarplan heeft het regiobestuur beschreven wat de plannen zijn voor het jaar 2022. In het jaarplan staat toegelicht welke activiteiten er bij Scouting Regio Den Haag gepland staan voor het jaar 2022, welke thema's centraal zullen staan en een verkorte versie van de begroting 2022.

Meer weten over de Scouting in de toekomst en waar we voor staan? Dat lees je ook in het jaarplan.
Deze download de PDF hier of klik op de afbeelding:

Jaarplan 2021 Medium

Communicatie update

Afgelopen week zijn alle groepen geinformeerd in het thema van communicatie. Onderstaand vinden jullie de belangrijkste informatie terug uit deze e-mail.

Landelijke communicatiedag 14 november 2021

Op zondag 14 november jl. heeft de communicatiedag van Scouting Nederland plaatsgevonden. Aangehecht ontvangen jullie de presentatie die tijdens deze dag is gegeven voor zover jullie groepen zelf niet waren vertegenwoordigd. Verder nog twee relevante links:

• Tijd voor Avontuur → Kant-en-klare materialen over Tijd voor Avontuur
  • Freek Vonk → Foto's Chief Scout Freek Vonk (lees ook even de spelregels)

Website up-to-date

Met dank aan Laura is onze regiowebsite weer actueel en zijn ook de Haagse scoutinggroepen die formeel tot regio Vlietstreek behoren op onze website terug te vinden. Heb jij interessant nieuws of andere informatie, laat het ons dan weten!

Actief op Twitter en LinkedIn

Tijdens de regioraad d.d. 4 november jl. is ook melding gemaakt dat we als regio wat actiever worden op het gebied van sociale media. We hebben inmiddels daad bij woord gevoegd:

• Twitteraars kunnen Scouting Den Haag nu ook volgen op Twitter → Twitter
  • Gebruikers van LinkedIn kunnen eveneens Scouting Den Haag volgen → LinkedIn

Het geven van reacties / commentaar, het delen en het 'taggen' wordt op prijs gesteld om een groter bereik te creëren en te zorgen dat de algoritmen ons hoger positioneren.

Input Jaarplan 2022

Over communicatie en medewerking gesproken. Graag ontvang ik nog input van jullie ten behoeve van ons jaarplan 2022, zodat we ook onder meer aan politiek Den Haag onze plannen voor 2022 kunnen presenteren (zolang corona niet weer roet in het eten gooit).

Jaarverslag 2020

Logo met splashIn het jaarverslag 2020 heeft het regiobestuur beschreven wat er op regionaal vlak bij Scouting in Den Haag allemaal gebeurd is. In het jaarverslag staat toegelicht welke activiteiten er bij Scouting Regio Den Haag geweest zijn, welke thema's centraal zullen stonden en een verkorte versie van de financiele realisatie in 2020.

Meer weten over de Scouting in de toekomst en waar we voor staan? Dat lees je in het jaarplan 2020.

Download het jaarverslag hier of klik op de afbeelding:

Jaarverslag 2019 Scouting Den Haag