fotolijn

Bevernieuws

Bever-Doe-Dag 11 juni

Op zaterdag 11 juni wordt de Bever-Doe-Dag georganiseerd voor alle bevers uit Den Haag. De bevers worden om 10:00 uur verwacht bij scouting Ferguson. De leiding wordt om 09:00 uur al verwacht. Tijdens de Bever-Doe-Dag gaan de bevers in groepjes allerlei postenspellen doen en maken we er een gezellige dag van. Meer informatie over de Bever-Doe-Dag kan je opvragen bij het bever-regioteam.

Deelnemende Scoutinggroepen zijn:

 • Be Pals
 • De Mohicanen ochtend
 • De Mohicanen middag
 • Scouting Rustenburg
 • Ferguson

Staat jouw Scoutinggroep hier niet bij? Meld je dan nog snel aan bij het bever-regioteam!

Notulen Bever Leiding Raad - 30 jan 2020

bevers RGBAanwezig:
Bepals, Mohicanen (middag), Rimboejagers, Rustenburg, Ferguson, Sint Jorisgroep

Afgemeld:
Haagse hout

Afwezig:
Mohicanen (ochtend), Stanley 55

Mededelingen

We evalueren kort het beverbowlen. Dit was een leuke en gezellige activiteit. Er werd verzameld in twee groepen wat men verwarrend vond.

Verslag laatste Beverraad

Het verslag wordt goedgekeurd

Teddyberentocht (21 maart, 10:30 tot 13:00, locatie Be Pals Prinses Juliana)

Voor de teddyberentocht is er weer een voorbereidingsopkomst. Deze kun je de week voor de teddyberentocht zelf doen en introduceert het thema. Deze opkomst wordt gemaakt door de Bepals en is al voor het grootste deel klaar.

Het themaverhaal in het kort:

De bewoners van Hotsjietonia organiseren ieder jaar een teddyberen picknick. Ze gaan samen met hun teddybeer een picknick houden in het bos waarbij ze lekkere hapjes maken en leuke spelletjes spelen. Iedereen helpt een handje mee. Maar als ze dit jaar terugkomen van hun picknick ontdekken ze dat de teddybeer van Steven is achtergebleven in het bos. Steven is erg verdrietig, maar Fleur en Keet gaan alvast zoeken. Zouden ze de teddybeer kunnen terugvinden?

Tijdens de voorbereidingsopkomst wordt de picknick voorbereid en aan het eind van de opkomst blijkt dat de teddybeer weg is.

Er zijn verschillende activiteiten die gedaan kunnen worden tijdens de voorbereidingsopkomst. Een paar voorbeelden zijn hapjes maken, een picknickkleed versieren en een berenmemory.

Tijdens de teddyberentocht zelf gaan we de beer van Steven zoeken. Het eerste deel van de tocht is een fototocht. Deze gaat naar de plaats waar de picknick is geweest. Het tweede deel is een lintjestocht.

Aan het begin van de teddyberentocht vertrekken de bevers in gemengde groepjes. Hierbij zitten er minimaal twee kinderen van dezelfde bevergroep in een loopgroepje. De vorige keer, tijdens de beverdoedag, hebben we groepjes gemaakt met kleurenkaartjes. Dit doen we deze keer ook weer. Wanneer nodig worden er kleuren herverdeeld.

Niet alle groepjes vertrekken tegelijkertijd. In de wachttijd kan in de speeltuin gespeeld worden of kan er een spel gespeeld worden. In het geval van slecht weer is er ruimte gereserveerd in het clubgebouw.

Op de post krijgen de bevers een pakje drinken en een koekje. Er wordt nog over nagedacht of we op de post nog een spelletje doen.

We vragen Anna om de boodschappen hiervoor te doen. Wanneer dit niet kan, kan Patricia dit doen.

Aan het eind van de tocht kunnen de kinderen een suikerspin krijgen. Berenchipjes kunnen een alternatief zijn voor de kinderen die geen/weinig suikers mogen. De Sint Joris regelt de suikerspinnen.

Als themafiguren hebben we Fleur of Keet Kleur nodig en Steven Stroom.

Marcel heeft voor het overleg aangegeven de badges te willen regelen.

Om een verkeersopstopping te voorkomen is het belangrijk om aan de ouders te vragen om niet met de auto de doodlopende straat in te rijden. We vragen aan Marcel om de uitnodiging met locatie enz. te verzorgen.

Voor de teddyberentocht geldt geen eigen financiële bijdrage vanuit de groepen.

Het aantal kinderen en leiding schatten we nu als volgt in:

 Groep Aantal kinderen     Leiding   
 Ferguson 13
 Sint Jorisgroep  5
 Rustenburg
 Rimboejagers 10 
 Mohicanen (ochtend)  10 
 Mohicanen (middag)
 Bepals 13
 Haagse hout Aangemeld  
 Totaal 62 18


De definitieve aantallen willen we voor 29 februari weten i.v.m. de aantallen badges en de boodschappen.

Beverdoedag (13 juni, 10:30 tot 13:00, locatie Ferguson)

Van de Ferguson verwachten we dat zij het themaverhaal verzorgen.

In de volgende beverraad willen we weten of en hoe we aansluiten bij het landelijke themaverhaal. Iedere groep levert twee spellen aan. Voor spellen kan je in de spelbrochure van scouting Nederland kijken. Groepen met weinig leiding leveren ook twee spellen aan, maar op de dag zelf kunnen deze spellen evt. geleid worden door leiding van een andere groep.

Bekijk voor de vergadering al een keer het boekje, en geef evt. je spellen door als je een bepaald spel graag wil doen. Bij de volgende regioraad zullen we ook naar de evaluatie van de vorige keer kijken.

Afgelopen jaren hadden we bij de beverdoedag ook een springkussen. Dit willen we dit jaar weer.

Status brainstormavond

Komende dinsdag 4 februari is de brainstormavond geleid door een trainer uit de regio Vlietstreek.

We gaan aan de hand van verschillende brainstormtechnieken nadenken over originele en nieuwe programma’s. We kunnen zo ook een keer programma ideeën uit wisselen tussen de verschillende groepen.

Het is bij de Rustenburg van 20.00 tot 22.00 uur. Het adres is Weesperstraat 89, 2574VS Den Haag. In de omgeving is het betaald parkeren. Nodig vooral ook al je medeleiding uit!

Bergaderdata en locatie bepalen voor komende Beverraad

De volgende beverraad is op donderdag 14 mei. Daphne vraagt na of dit bij de Mohicanen kan.

8. Rondvraag

-

9. Sluiting

We sluiten de vergadering om 21:00 uur.

Teddyberentocht Bevers 16 mrt 2019

Beste beverleiding,

Hierbij de uitnodiging voor de Teddyberentocht van volgende week.
Veel plezier met de voorbereidingsopkomst en van het weekend ontvangen jullie het draaiboek.

Mochten er nog vragen zijn dan horen we dat graag.

Mvg, Chris van Arenthals en Marcel van Leeuwen

Uitnodiging

Kaart

Bevers naar Madurodam (7 okt)

Op zaterdag 7 oktober gaan we tijdens een regio activiteit voor de Bevers naar Madurodam. We starten om 10:00 en 13:00 is de activiteit afgelopen. De kosten bedragen 1,50 per deelnemer (Zowel kinderen als leiding, neem dit contant voor elk kind mee.)

We verzamelen met iedereen voor Madurodam op het plein. Dit zal tussen 9:45 en 10:00 uur zijn.

Marcel (Sint Jorisgroep 5) en Chris (Be Pals Prinses Juliana) hebben nog een activiteit uitwerkt voor in het park. Wat dat is, is nog een verassing. Voor een pakje drinken en een koekje wordt gezorgd.

Wat we graag willen weten welke groepen meegaan en het geschat aantal kinderen plus leiding. Dit willen we weten voor 30 september.

De volgende groepen hebben zich al opgegeven:

 • Sint Jorisgroep 5
 • Be Pals Prinsens Juliana
 • Haagse Hout
 • Ferguson
 • Rimboejagers
 • Rustenburg

Als jullie nog vragen hebben, kunnen jullie contacten met Chris of Marcel. Tot zaterdag!

 

 madurodam 250

 

Agenda Bever Leiding Raad (BLR) 11 mei

speltaktekens 2010 beversOp donderdag 11 mei wordt de volgende Bever Leiding Raad (BLR) georganiseerd. Hiervoor zijn alle leidinggevende over de bevers van harte uitgenodigd om te komen.

Wie: Beverleiding
Wat: Activiteiten evalueren en bespreken komende activiteiten
Waar: Rimboejagers (Monsterseweg 8-B, 2553 RL Den Haag)
Hoe laat: 20.00 uur


Agenda

 1. Opening
 2. Mededelingen
 3. Verslag laatste Beverraad
 4. Bever Doedag
 5. Activiteit oktober
 6. Evaluatie brainstorm avond en eventueel vervolg
 7. Vergaderdata en locatie bepalen voor komende Beverraad
 8. Rondvraag
 9. Sluiting

Tijdens de beverraad bespreken wat we gaan doen met de Beverdoedag. Graag voor as donderdag alvast opgeven of jullie wel of niet willen meedoen. Als je meedoet graag een schatting geven van het verwacht aantal kinderen en leiding.

Elke groep die meedoet organiseert 2 spelletjes. We horen donderdag graag welke spelletjes jullie willen organiseren. (Zorg dat je ook een reservespel uit kiest) Graag de info versturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Beverdoedag is bij de Rustenburg en zei verzorgen dit jaar het thema verhaal en team.

Kan je as donderdag niet bij de Beverraad zijn laat het dan weten via bovenstaand e-mailadres ook dan horen we graag of je wel of niet wilt meet doen met de Beverdoedag.

Mochten er nog vragen zijn dan horen we dat graag.

Groeten van;

Regio team scouts
Chris van Arenthals (Be Pals-Prinses Juliana)
Marcel van Leeuwen (Sint Jorisgroep 5)