fotolijn

Welpennieuws

Jungledag 2017!

Eindelijk weer eens een Regiogebeuren bij onze grote vrienden De Mohicanen, die tegelijkertijd voor een schitterend themateam zorgden. Op 20 mei 2017 werden de welpen van de Be Pals/Pr.Julianagroep, Scouting Rustenburg, De Rimboejagers, De Haagse Hout én natuurlijk de Mohicanen onthaald met een heerlijk stukje jungletoneel dat zo goed werd gespeeld dat alle welpen al snel alle spelletjes wilden doen om de dieren weer enigszins normaal te krijgen.

We begonnen met een groots trefbal in de kring, waarbij in elk jachtgebied een dier moest worden beschermd tegen de rondvliegende meteorieten.....

Daarna waren er de mafste spelletjes te doen op het terrein en zagen we bijna geen welpen die zich verveelden.

Het was een topochtend.

Bekijk hier het fotoalbum!

Notulen Welpen Leiding Raad (22 jun)

Aanwezigen

 • Mark van Doorm Scouting Haagse Hout
 • Stanley de Zeeuw Scouting St Joris 5
 • Richard Omtzigt Scouting St Joris 5
 • Johan van Alphen Scouting Ferguson, Kilkerranhorde
 • Bert Steenkist Scouting Be Pals Prinses Juliana, Woudwachters
 • Arianne van Oudheusden Scouting Be Pals Prinses Juliana, Zonnestralen
 • Carola Schmitz Scouting Rustenburg
 • Albert Tuit Scouting De Mohicanen, Malicetehorde
 • Marleen de Jonge Scouting De Mohicanen
 • Quint van Dijk Scouting de Mohicanen, Malicetehorde 

Afgemeld

 • Scouting Rimboejagers
 • Scouting Ferguson, Muurbloemenkring

Afwezig zonder bericht

 • Scouting Stanley 55
 • Scouting Rimboejagers
 • Scouting Brigitta Valentijn
 • Scouting MacDonald
 • Scouting Vliegende Hollander
 • Scouting Wegelaer

1. Opening

2. Jungledag
Eerste keer dat er groepjes tegen elkaar speelden. Jungleinsignes over, geef ze aan Mark van Doorm Er moeten nog insignes van de Baloetocht zijn bij Soraya in Enschede. Mark zorgt ervoor dat de insignes in Den Haag komen. Wisselen was bij sommige spelletjes wat hectisch. Jungledag is geslaagd!

Lees meer: Notulen Welpen Leiding Raad (22 jun)

Jungledag 2016 - Een te gekke middag!

welpen RGB28 mei Den Haag - Deze Jungledag stond in het teken van de natuur en wel in het bijzonder het beschermen van de Toekomstboom. Op zaterdag 28 mei kwamen de welpen van Scouting Rustenburg, Scouting Haagse Hout, Scouting Ferguson en Scouting Be Pals-Pr.Juliana samen bij de welpen van Scouting De Rimboejagers in hun nieuwe onderkomen op Ockenburgh. Het moet gezegd worden, hun clubhuis ligt er schitterend bij en met het mooie weer erbij was het plaatje compleet.

Bij de opening waren er twee wilde houthakkers die zomaar in de eerste de beste boom begonnen te hakken. De boom was daar niet blij mee en probeerde al snel de wortels te nemen totdat de dienbladwolf tussenbeide kwam. We vroegen of alle welpen wilden helpen om de houthakkers op andere gedachten te brengen. Dat gingen we doen met spelletjes waarin het mooie van de natuur centraal stond én met een houthakkersafschriklied dat iedereen luidkeels meezong.

Om de spieren lekker los te krijgen begonnen we met een speciaal Stuurboord/Bakboord met allerlei commando’s die direct hadden te maken met bomen en houthakkers. Ook de leiding speelde fanatiek mee, maar was natuurlijk geen partij voor alle superwelpen.

Hierna maakten we zestien groepjes die op acht posten steeds een spel tegen of met elkaar speelden. Het gave van deze Jungledag was dat je steeds kennismaakte met een andere groep en dat beviel uitstekend. We wisselden op een vrolijk olé-olé lied en tussendoor kreeg iedereen limonade.

Opvallende spelletjes waren er genoeg, want alle groepen hadden het beste uit de kast gehaald. Het katapultschieten met de voeten was niet te filmen spannend, het vliegtuigjes vouwen had de wind mee, het Ratten en Raven maakte je horendol en het Milieuspel gaf stof tot nadenken.

Ook bij de giftige steen en het bomen ontwortelen zagen we alleen maar welpen dubbel liggen van het lachen én soms van de pijn als je arm half uit de kom werd getrokken… maar dat was bijzaak… toch?

De middag werd perfect afgesloten toen de houthakkers zo omgeturnd waren dat ze besloten om een boom te laten planten. Twee welpen van de Rimboejagers mochten dit doen en als jullie over vijfentwintig jaar samen met je eigen kinderen langs het clubhuis van de Rimboejagers loopt dan herinneren jullie je deze waanzinnig gave dag nog.

Bekijk onderstaand alle foto's van deze gezellige dag (door op de onderstaande link "lees meer" te klikken)

Lees meer: Jungledag 2016 - Een te gekke middag!

Welpen Leiding Raad (WLR) 29 okt

speltaktekens 2010 beversOp donderdag 18 mei wordt de volgende Welpen Leiding Raad (WLR) georganiseerd. Hiervoor zijn alle leidinggevende over de welpen van harte uitgenodigd om te komen.

Wie: Welpenleiding
Wat: Activiteiten evalueren en bespreken komende activiteiten
Waar: Scouting Rustenburg
Hoe laat: 20.00 uur

Bericht via de regio Facebook groep van Den Haag:

Hallo Welpenleiding,

Het gemis aan een coördinator voor de Welpenraad laat zich gelden.

Op de vorige Welpenraad hebben de Ferguson, de Haagse Hout, de Be Pals en Rustenburg nog wel een datum afgesproken voor een volgende Welpenraad en dat is woensdag 18 mei bij Scouting Rustenburg.

In principe gaat dit over het Regiospel, maar mij lijkt het handig als er van elke groep iemand komt om te bespreken wat we in de nabije toekomst nu gaan doen met de Welpenraad.

Met vriendelijke groeten,

Bert Steenkist
Scouting Be Pals - Prinses Juliana
Welpenhorde De Woudwachters

Heel holland snackt én smakt...

13 februari 2016 - Heel Holland Snackt én Smakt...

Het waren geen Kookwedstrijden, maar toch werden er gerechten klaargemaakt van hoge kwaliteit. Er waren geen Bingoballetjes, maar toch kregen de welpen hun Bingokaarten goed vol.

Het Welpen Regiospel : “Heel Holland Snackt”, ging op zaterdagmorgen 13 februari goed van start bij de Be Pals/Pr.Julianagroep. Eerst deden alle deelnemende onderdelen een variatie op de Nieuwzeelandse Haka om hun tegenstanders te imponeren. Scouting Rustenburg imponeerde De Ferguson, Scouting Stanley imponeerde De Haagse Hout en De Be Pals joeg de St.Joris de stuipen op het lijf….

Goed opgepept gingen de eerste kookgroepen aan de slag met de koude keuken, want dat was de uitdaging : Koken zonder vuur! De andere helft van de welpen kreeg een Bingokaart in handen om in het bos de Bingonummers te gaan vinden die uiteindelijk ook een geheime boodschap verborgen.

De sfeer in het clubhuis was top, je zag kinderen fruit snijden, groenten wassen en bastognekoeken vermalen dat het een lieve lust was. Er werd zelfs van een watermeloen een kunstwerk gemaakt. Er moesten vier gerechten worden gemaakt met een beperkt budget en zodoende zag je bij alle groepen soms precies dezelfde spullen, maar daar werden dan weer hele andere gerechten van gemaakt.

Halverwege was er een limonade-pauze en na het maken van een schitterende groepsfoto, mochten de groepjes wisselen. Om twaalf uur was het dan zover, alle groepen mochten plaats nemen bij hun zeer smakelijk uitziende tafels én er kwam toch nog een zeer bekwame jury langs om écht iedereen een pluim te geven. Daarna mochten de welpen hun gerechten zelf opeten en werden er ook nog spiesjes en toetjes aan ouders en broertjes en zusjes uitgedeeld die buiten stonden te wachten.

Het was weer zo’n heerlijke Haagse Scoutingdag die Scouting uniek maakt.

Tot de volgende keer.

Bekijk hier alle foto's!

 

Welpen Kookwedstrijden - 13 feb

Op zaterdag 13 februari vindt de kookwedstrijden plaats voor de welpen. De kookwedstrijden duren van 10.00 tot 12.30 uur en vindt plaats bij de Be-Pals Prinses Julianagroep aan de Laan van Poot 93 te Den Haag.

De groepen dienen zelf de ingredienten en kookspullen mee te brengen. De eigen bijdrage bedraagt €2,00. De groepen mogen zelf bepalen wat ze koken. Het thema is: Heel holland smakt!