fotolijn

Welpennieuws

GECANCELD! Tijd voor taart in Den Haag - 100 jaar welpen (21 maart 2020)

GECANCELD! 100 jaar welpen! Tijd voor waart en een feestje

Scouting Nederland bestaat al 110 jaar en is met meer dan 100.000 leden uitgegroeid tot de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land. Dit jaar vieren we 100 jaar Welpen bij Scouting. Welpen is de naam van scouts in de leeftijdsgroep van 7 t/m 11 jaar. Kinderen in deze leeftijdsgroep beleven elke week een ander avontuur in de Jungle (bekend van het Jungle book).
 

Kom ook taart eten!

Bij een verjaardag hoort natuurlijk taart. En niet zo maar een taart! Op zaterdag 21 maart 2020 zal wethouder Jeugd, Kavita Parbhudayal, de feesttaart aansnijden. U bent van harte uitgenodigd om het feestje samen met ons te vieren. In onderstaande uitnodiging ontvangt u meer informatie. Graag tot ziens op de 21e!
 

Uitnodiging

Klik op de afbeelding om te vergroten.
Tijd voor taart uitnodiging medium 

Locatie:

Notulen Welpen leiding raad - 15 jan 2020

Aanwezig:

Haagse hout, Mohicanen, Brigitta Valentijn, Ferguzon, Bepals Prinses Juliana, Sint Jorisgroep 5, Rustenburg.

 

Nabespreken Baloetocht

Helaas maar een lage opkomst. De opkomst zelf was leuk, vooral ook het geluid. Samengevat was de Baloetocht dit keer klein, maar fijn.

Tijd voor taart!

Datum:
21 maart 2020

Tijd:
14:00 uur tot 16:00 uur (Spel van 14:00 uur tot 16:00 uur. Kinderen verzamelen om 13:45 uur. Iedere groep spreekt zelf met zijn welpen op een andere plek rond het stadhuis af. Van de leiding is van ieder onderdeel minimaal 1 leiding om 13:00 uur aanwezig.)

Locatie:
Rondom het stadhuis. Een groot deel van de posten buiten en ook een deel van de activiteiten zal indien mogelijk binnen in het stadhuis zijn.

Wat:
Handelsspel ¨100 jaar welpen¨ met als doel een hele grote taart. Het spel is een handelsspel, waarbij de welpen bij de posten buiten het stadhuis ingrediënten kunnen kopen. Als ze voldoende ingrediënten hebben kunnen ze deze bij een post in het stadhuis omwisselen voor een stuk taart. Dit is een kartonnen taart in doosvorm, waarmee in het stadhuis een grote taart gebouwd wordt. Aan het einde krijgen alle welpen een petitfour. Deze worden ook aangeboden aan de burgemeester of zijn vervanger. De welpen lopen zelfstandig in kleine groepjes rond om de ingrediënten te kopen en verkopen bij de posten die bemand worden door de leiding. Ook zal een deel van de leiding rondlopen om het geheel in goede banen te loodsen. Er worden zo´n 60 groepjes gevormd van elk 3 a 4 welpen. Hiervoor zijn ongeveer 100 stukken taart nodig. We gaan uit van 18 posten waar de welpen ingrediënten kunnen kopen en verkopen.

Verhaal
De bakker, gespeeld door Daniel (Ferguson) heeft voor ons een dure taart gemaakt. Helaas is deze taart al opgegeten door alle jungledieren en nu kunnen we de burgemeester geen taart meer aanbieden. De welpen worden gevraagd om mee te helpen om de benodigde spullen voor de taart bij elkaar te krijgen. 

Deelnemende groepen:

Groep Speltak Kinderen Leiding
Brigitta Valentijn  Welpen 6 5
Haagse hout Welpen 20 4
Sint Jorisgroep 5 Welpen ochtend 20 2
Sint Jorisgroep 5 Welpen middag 10 4
Rustenburg Welpen 16 3
De Mohicanen Welpen 4x 65 21
Ferguson Welpen meisjes 18 5
Ferguson Welpen jongens  20 6
Bepals Prinses Juliana  Welpen middag 18 3
Rimboejagers Welpen 30 3
Totaal   213 58

Kosten:
De welpen krijgen voor dit regiospel de badge van Scouting Nederland van de Jungledag. Voor de jungledag op 6 juni willen we de welpen dan een naambandje geven in plaats van een badge. De eigen bijdrage is €1,00 per welp als ieder onderdeel zelf de badges van het regiospel voor zijn welpen besteld bij de Scoutshop. Als er bij de regio meer geld beschikbaar is voor de welpen dan kunnen we ook kijken of de bagdes ook op kosten van het regiospel aangeschaft kunnen worden.

Taakverdeling:

 • Ferguson (Daniel) zorgt voor de speluitwerking en hij zorgt er voor dat iedereen ruim voor het spel het uitgewerkte spel toegestuurd krijgt.
 • De Mohicanen regelen de kartonnen taart, tafels, de uitnodiging en het contact met de media en de burgemeester.
 • Sint Jorisgroep 5 (Richard en Stanley) regelen de petitfours en de limonade

 

Met een kleinere groep leiding, bestaande uit 3 man van de Mohicanen, Daniel en nog iemand die aan wil sluiten zal 2 a 3 weken voor de activiteit nog een extra overleg ter voorbereiding van de activiteit zijn.

Groepen die niet bij de welpenraad aanwezig waren kunnen zich nog opgeven, maar wel zo snel mogelijk in verband met het aantal petitfours.  

Volgende welpenraad:

Algemene welpenraad: 1 april 20:00 bij de Mohicanen

Notulen Welpen leiding raad - 25 sept 2019

Afspraken:

Voor het komende jaar hebben we de volgende regiospelen afgesproken:

 

Baloetocht

Datum: 7 December 2019

Tijd: 18:30 uur tot 21:00 uur

Locatie: Haagse Hout

Wat: Baloetocht in het Haagse Bos

Taakverdeling:

• Haagse Hout: Zij maken de route en vragen ook na of het toegestaan is om ´s avonds in het Haagse Bos een activiteit te houden.

• St. Joris: eet- en drinkpost onderweg

Overige afspraken:

• Als het niet mogelijk is om ´s avonds door het Haagse Bos te gaan is wellicht het Zuiderpark een alternatief

• We verzamelen om 18:30 uur zodat we om 19:00 uur met de tocht kunnen beginnen

• Met de deelnemende groepen houden we een aparte welpenraad over deze activiteit op 13 november 2019 om 20:00 uur bij de Ferguson

• Het drukken van boekjes e.d. kan/moet zo worden gedaan dat we hiervoor een aparte rekening hebben. Het regiobestuur vergoed liever geen cartridges.

Voorlopig deelnemende groepen: Haagse Hout, Sint Joris, Ferguson, Rustenburg

 

Tijd voor taart!

Datum: 21 maart 2020

Tijd: 14:00 uur tot 16:00 uur

Locatie: Rond het stadhuis

Wat: Handelsspel ¨100 jaar welpen¨ met als doel een hele grote taart

Taakverdeling:

• Sint Joris: Taart

• Ferguson: Handelsspel uitwerking

• Mohicanen: regelen de locatie en vragen de burgemeester om de taart in ontvangst te nemen/aan te snijden en maken een grote kartonnen taart die de welpen in stukjes bij het handelsspel kunnen verdienen.

Overige afspraken:

• Bij deze activiteit krijgen de welpen een naambandje

 

Jungledag: Junglebook of records

Datum: 6 juni 2020

Tijd: 10:00 uur tot12:00 uur

Locatie: Mohicanen

Wat: Jungledag: ¨Junglebook of records¨

Overige afspraken:

De welpen krijgen hierbij de jungledag badge

 

100 jaar welpen Duinrell

Datum: 31 oktober 2020

Wat: Viering 100 jaar welpen in Duinrell in Wassenaar samen met de welpen van andere regio´s uit Zuid Holland

 

Volgende welpenraad:

Deelvergadering deelnemers Baloetochtwoensdag 13 november om 20:00 uur bij de Ferguson, Muurbloemweg 41

Algemene welpenraadwoensdag 15 januari 2020 om 20:00 uur bij Rustenburg, Weesperstraat 87-89

Jungledag 2017!

Eindelijk weer eens een Regiogebeuren bij onze grote vrienden De Mohicanen, die tegelijkertijd voor een schitterend themateam zorgden. Op 20 mei 2017 werden de welpen van de Be Pals/Pr.Julianagroep, Scouting Rustenburg, De Rimboejagers, De Haagse Hout én natuurlijk de Mohicanen onthaald met een heerlijk stukje jungletoneel dat zo goed werd gespeeld dat alle welpen al snel alle spelletjes wilden doen om de dieren weer enigszins normaal te krijgen.

We begonnen met een groots trefbal in de kring, waarbij in elk jachtgebied een dier moest worden beschermd tegen de rondvliegende meteorieten.....

Daarna waren er de mafste spelletjes te doen op het terrein en zagen we bijna geen welpen die zich verveelden.

Het was een topochtend.

Bekijk hier het fotoalbum!

Notulen Welpen Leiding Raad (22 jun)

Aanwezigen

 • Mark van Doorm Scouting Haagse Hout
 • Stanley de Zeeuw Scouting St Joris 5
 • Richard Omtzigt Scouting St Joris 5
 • Johan van Alphen Scouting Ferguson, Kilkerranhorde
 • Bert Steenkist Scouting Be Pals Prinses Juliana, Woudwachters
 • Arianne van Oudheusden Scouting Be Pals Prinses Juliana, Zonnestralen
 • Carola Schmitz Scouting Rustenburg
 • Albert Tuit Scouting De Mohicanen, Malicetehorde
 • Marleen de Jonge Scouting De Mohicanen
 • Quint van Dijk Scouting de Mohicanen, Malicetehorde 

Afgemeld

 • Scouting Rimboejagers
 • Scouting Ferguson, Muurbloemenkring

Afwezig zonder bericht

 • Scouting Stanley 55
 • Scouting Rimboejagers
 • Scouting Brigitta Valentijn
 • Scouting MacDonald
 • Scouting Vliegende Hollander
 • Scouting Wegelaer

1. Opening

2. Jungledag
Eerste keer dat er groepjes tegen elkaar speelden. Jungleinsignes over, geef ze aan Mark van Doorm Er moeten nog insignes van de Baloetocht zijn bij Soraya in Enschede. Mark zorgt ervoor dat de insignes in Den Haag komen. Wisselen was bij sommige spelletjes wat hectisch. Jungledag is geslaagd!

Lees meer: Notulen Welpen Leiding Raad (22 jun)

Jungledag 2016 - Een te gekke middag!

welpen RGB28 mei Den Haag - Deze Jungledag stond in het teken van de natuur en wel in het bijzonder het beschermen van de Toekomstboom. Op zaterdag 28 mei kwamen de welpen van Scouting Rustenburg, Scouting Haagse Hout, Scouting Ferguson en Scouting Be Pals-Pr.Juliana samen bij de welpen van Scouting De Rimboejagers in hun nieuwe onderkomen op Ockenburgh. Het moet gezegd worden, hun clubhuis ligt er schitterend bij en met het mooie weer erbij was het plaatje compleet.

Bij de opening waren er twee wilde houthakkers die zomaar in de eerste de beste boom begonnen te hakken. De boom was daar niet blij mee en probeerde al snel de wortels te nemen totdat de dienbladwolf tussenbeide kwam. We vroegen of alle welpen wilden helpen om de houthakkers op andere gedachten te brengen. Dat gingen we doen met spelletjes waarin het mooie van de natuur centraal stond én met een houthakkersafschriklied dat iedereen luidkeels meezong.

Om de spieren lekker los te krijgen begonnen we met een speciaal Stuurboord/Bakboord met allerlei commando’s die direct hadden te maken met bomen en houthakkers. Ook de leiding speelde fanatiek mee, maar was natuurlijk geen partij voor alle superwelpen.

Hierna maakten we zestien groepjes die op acht posten steeds een spel tegen of met elkaar speelden. Het gave van deze Jungledag was dat je steeds kennismaakte met een andere groep en dat beviel uitstekend. We wisselden op een vrolijk olé-olé lied en tussendoor kreeg iedereen limonade.

Opvallende spelletjes waren er genoeg, want alle groepen hadden het beste uit de kast gehaald. Het katapultschieten met de voeten was niet te filmen spannend, het vliegtuigjes vouwen had de wind mee, het Ratten en Raven maakte je horendol en het Milieuspel gaf stof tot nadenken.

Ook bij de giftige steen en het bomen ontwortelen zagen we alleen maar welpen dubbel liggen van het lachen én soms van de pijn als je arm half uit de kom werd getrokken… maar dat was bijzaak… toch?

De middag werd perfect afgesloten toen de houthakkers zo omgeturnd waren dat ze besloten om een boom te laten planten. Twee welpen van de Rimboejagers mochten dit doen en als jullie over vijfentwintig jaar samen met je eigen kinderen langs het clubhuis van de Rimboejagers loopt dan herinneren jullie je deze waanzinnig gave dag nog.

Bekijk onderstaand alle foto's van deze gezellige dag (door op de onderstaande link "lees meer" te klikken)

Lees meer: Jungledag 2016 - Een te gekke middag!