fotolijn

Welpennieuws

Welpen trotseren elementen op landgoed Ockenburgh en brengen alles in balans!

welpen RGBDen Haag - Meer dan 120 welpen van verschillende Scoutinggroepen in Den Haag beleefden afgelopen zaterdag 25 mei een onvergetelijke dag op landgoed Ockenburgh. Tijdens een spannend regiospel moesten de dappere avonturiers de elementen in balans brengen om het landgoed te redden van een ramp. De volgende Scoutinggroepen deden gezellig mee: MacDonaldgroep, De Mohicanen, Rustenburg, Haagse Hout, Rimboejagers, Haagse Waterscouts - Baron van Pallandtgroep en Sint Jorisgroep 5.

Direct na de opening kwamen er 5 figuren het veld opgelopen. Dit waren de 4 elementen (water, vuur, lucht en aarde) en de element meester. Zij kwamen met het probleem omdat de elementen uit balans waren, en vroegen de welpen om hulp om de elementen weer in balans te brengen. De welpen gingen langs 18 verschillende posten waar ze allerlei uitdagende opdrachten moesten uitvoeren. Zo moesten ze samenwerken om een ​​tegenstander te verslaan bij het touwtrekken, hun behendigheid testen bij het knijpen en een eigen pannenkoek bakken.

"Het was een superleuke dag!" roept Joris (9) enthousiast. "We hebben van alles gedaan, van touwtrekken tot pannenkoeken bakken. En we hebben de elementen gered!". Bij elke post kregen de welpen elementstenen, die ze nodig hadden om de elementen weer in balans te brengen. Aan het einde van de ochtend waren er genoeg stenen verzameld en sprak de elementmeester met de welpen een speciale spreuk uit. Daarmee lukte het om de elementen te stabiliseren en de dag te redden.

De organisatie van het regiospel kijkt terug op een geslaagd evenement. "We zijn blij dat de welpen zo'n leuke dag hebben gehad," zegt organisator Daniël Witvliet. "Scouting is een geweldige manier om nieuwe vrienden te maken, nieuwe dingen te leren en plezier te maken in de natuur."

Wilt u meer weten over Scouting? Vind een Scoutinggroep bij jou in de buurt.

20240525101612 IMG 6848 Middel 20240525113553 IMG 7041 Middel 20240525115848 IMG 7058 Middel

20240525121423 IMG 7073 Middel 20240525122900 IMG 7088 Middel 20240525122943 IMG 7094 Middel

20240525105408 IMG 6952 Middel 20240525112937 IMG 7021 Middel 20240525123548 IMG 7161 Middel

Welpen - Regiospel 4 november 2023

welpen RGB

Beste mede welpenleiders van Den Haag,
 

Op zaterdag 4 november is er weer een welpen regiospel. We gaan er weer een mooie dag van maken! Tijdens de laatste vergadering van 13 september hadden we het één en al besproken, maar er is nu meer informatie bekend.

Het spel
We spelen het spel vossenjacht & een handelsspel. De kinderen starten met de vossenjacht. De kinderen gaan in kleine gemengde groepjes op zoek door winkelcentrum in de Boogaard op zoek naar verklede leiding. Elke groep die meedoet vragen we dat zei voor elke vos die meedoet zelf voor verkleedkleren zorgt.

Na de limonade pauze spelen we een ander spel, een handelsspel. De kinderen gaan in dezelfde groepjes handelen tussen de posten en proberen goederen te kopen/ verkopen.

Omdat de activiteit de gehele middag buiten is vragen we alle aanwezigen (leiding & kids) zich goed te kleden. Op vrijdag avond maken we een definitiefe beslissing voor een GO/ NO GO aangezien we niet willen dat we de hele middag in de hevige regen/ hagel een spel zitten te spelen.

Financiën
Voor elk kind dat meedoet vragen we 1 euro.

Locatie
In en rondom winkelcentrum “in de Boogaard” in Rijswijk

Start & eind locatie
Speeltuin/veldje tegenover de Albert Heijn

Belangrijke tijden op 4 november

 • Leiding aanwezig: 12.45u
 • Starttijd spel: 14.00u
 • Eindtijd spel: 16.30u

Belangrijke data op een rij

 • 26 oktober 12:00 - uiterlijke aanmelddatum om mee te doen met het regiospel
 • 26 oktober 20.00 - online meeting betreft het regiospel (van elke groep minstens 1 iemand vertegenwoordigd)
 • 3 november 20.00 - beslissing GO/ NO GO
 • 4 november - regiospel

Ben je nou enthousiast geworden en wil je met jouw groep meedoen?
Goed nieuws, dat kan! Stuur mij even een bericht (voor donderdag 26 oktober 12.00)

Met vriendelijke groet,

Daniel Witvliet (Regiocoördinator welpen)
Scouting Ferguson

Welpen - Nieuw seizoen, nieuwe planning voor activiteiten

welpen RGB

Beste mede welpenleiders van Den Haag,
 
Het nieuwe scouting seizoen is weer van start gegaan! Daarom is het weer eens goed om weer een welpen regio raad te organiseren, om onder andere de jaar planning te maken voor de welpen regio acitivtieiten. Om het makkelijk te plannen heb ik een datumprikker aangemaakt, zodat er makkelijk geinventariseerd kan worden welke datum het beste uitkomt:
 
Goed om te melden is dat er ook een welpen regio whatsapp groep is, om sommige zaken kort en snel te communiceren. Het is handig als er van elke groep 1 iemand in de whatsapp groep zit. 
 
Met vriendelijke groet,
 
Daniel Witvliet
Scouting Ferguson

Welpen regio junglespel 3 juni

welpen RGB

Sinds lange tijd hebben de welpen weer een regiospel gehad! Maar afgelopen zaterdag 3 juni was het weer zo ver! Op een zonnige middag in de Bosjes van Pex hadden zich om 14.00 uur meer dan 150 welpen verzameld! Deze kwamen van de volgende groepen: Mohicanen, MacDonald, Vliegende Hollander, Rustenburg, Rimboejagers.

Tijdens de grote opening kwamen de gebroeders Grim te voorschijn. Zij zijn de schrijvers van meerdere sprookjes verhalen. Ze vertelde dat ze een groot problemen hadden omdat de contracten met de sprookjes figuren om middernacht afliep. Daarom vroegen de gebroeders of de welpen wilde helpen om een nieuw contract te tekenen zodat de sprookjes figuren voor de gebroeders Grim zouden blijven werken.

In kleine groepjes hebben de welpen door de Bosjes van Pex gespeeld bij diverse sprookjes figuren om vervolgens een handtekening te bemachtigen. Het waren zeer uiteenlopende spelletjes. Van touwtrekken en een estafette race, het bekende spelletje ratten/raven tot een krukjesloop.

Uiteindelijk is het de welpen gelukt om van iedereen een handtekening onder het contract te krijgen en ze leefden nog lang en gelukkig!

Alle leiding en organisatoren kijken terug op een geslaagde middag en weten zeker dat alle welpen een gezellige middag hebben gehad!

20230603 140633 20230603141401 IMG 3608

20230603150531 IMG 3680 20230603161515 IMG 3896

Welpen regioactiviteiten 2022/2023

welpen RGBTijdens de Welpen Leiding Raad (WLR) op 14 oktober hebben de aanwezige leiders van Haagse welpengroepen een tweetal regioactiviteiten besproken. Voor de welpen (7-11 jaar) worden de volgende activiteiten georganiseerd:

 • Regiospel - Bowling op 26 november 2022
  10:30 uur verzamelen
  Bowlen van 11:00 tot 12:00 uur bij Bowling Scheveningen (Palace Promenade)
  Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  (24 banen x 6 kinderen per baan max)
  €2,50 per kind eigen bijdrage

 • Jungledag - 3 juni 2023
  14:00 tot 16:00 uur (onder voorbehoud)
  Locatie: de Mohicanen

Volgende vergadering:
Datum wordt in maart rondgestuurd

Welpengroepen gezocht voor Nationale Kinderherdenking 4 mei

Elk jaar op 4 mei wordt de Nationale Kinderherdenking georganiseerd. Welpen uit Den Haag en omstreken zijn hier al een aantal jaar bij betrokken. Aangezien covid zo goed als voorbij is, wordt het evenement weer gelijk aan voor het covid-tijdperk. In dit bericht vind je de beschikbare info. Er zijn nog geen exacte tijden etc. Die volgen zo spoedig mogelijk.

Meedoen met de Nationale Kinderherdenking

Alle Haagse welpengroepen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de Nationale Kinderherdenking. De kinderen krijgen een specifieke rol tijdens de herdenking en mogen de gehele herdenking, speciaal voor kinderen, meemaken.

Wil je met jouw groep meedoen met de herdenking? Stuur dan Marc Gerner (Mohicanen) een berichtje met daarin:

 • Van welke scoutingvereniging je bent
 • Van welke speltak of onderdeel je bent
 • Met hoeveel kinderen je denkt mee te doen

Wat we gaan doen met de welpen

Er is weer een podium met indrukwekkende optredens voor het 20u moment. Tijdens de optredens verzorgen wij een erehaag bij ingang en daarmee een klein beetje crowd control. De bedoeling is dat alleen kinderen in de binnenste ring bij het podium mogen komen, dus volwassenen houden we een beetje op afstand. Uiteraard worden we daarbij bijgestaan door medewerkers van Madurodam. We zorgen er dit jaar voor dat alle Welpen de opvoeringen ook kunnen zien. 

Na het 20u moment lopen alle Welpen gezamenlijk Madurodam in en vormen ze een nieuwe erehaag naar het leggen van de bloemenkransen. Als de stoet voorbij is krijgen de Welpen ook de kans om een bloem bij het monument neer te leggen.

De Nationale Kinderherdenking wordt jaarlijks op Omroep West uitgezonden. De deelnemers zullen dus mogelijk ook TV te zien zijn.

Kransleggers

Voor de kransleggers zoeken we 12 Welpen en 4 Bevers. De kransleggers moeten op 23 en 30 april bij een voorbereidend moment zijn en op 3 mei bij de generale repetitie. Heb je kinderen die dit graag zouden willen doen (of misschien wil je wel alle Welpen en Bevers verzorgen voor de krans dit jaar), dan kun je daarvoor contact opnemen met Marc Gerner. Let op: het is uitzonderlijk mooie promotie voor je eigen groep als jouw leden hieraan meedoen.

Mocht je nog vragen hebben die voor je eigen groep bedoeld zijn, dan kun je Marc rechtstreeks WhatsAppen. Voel je vrij om anderen te informeren over dit bericht.

Meer informatie

Marc Gerner: 06-24963519

Meer info over de herdenking: https://www.nationalekinderherdenking.nl/