fotolijn

Welpennieuws

Welpen regioactiviteiten 2022/2023

welpen RGBTijdens de Welpen Leiding Raad (WLR) op 14 oktober hebben de aanwezige leiders van Haagse welpengroepen een tweetal regioactiviteiten besproken. Voor de welpen (7-11 jaar) worden de volgende activiteiten georganiseerd:

 • Regiospel - Bowling op 26 november 2022
  10:30 uur verzamelen
  Bowlen van 11:00 tot 12:00 uur bij Bowling Scheveningen (Palace Promenade)
  Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  (24 banen x 6 kinderen per baan max)
  €2,50 per kind eigen bijdrage

 • Jungledag - 3 juni 2023
  14:00 tot 16:00 uur (onder voorbehoud)
  Locatie: de Mohicanen

Volgende vergadering:
Datum wordt in maart rondgestuurd

Welpengroepen gezocht voor Nationale Kinderherdenking 4 mei

Elk jaar op 4 mei wordt de Nationale Kinderherdenking georganiseerd. Welpen uit Den Haag en omstreken zijn hier al een aantal jaar bij betrokken. Aangezien covid zo goed als voorbij is, wordt het evenement weer gelijk aan voor het covid-tijdperk. In dit bericht vind je de beschikbare info. Er zijn nog geen exacte tijden etc. Die volgen zo spoedig mogelijk.

Meedoen met de Nationale Kinderherdenking

Alle Haagse welpengroepen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de Nationale Kinderherdenking. De kinderen krijgen een specifieke rol tijdens de herdenking en mogen de gehele herdenking, speciaal voor kinderen, meemaken.

Wil je met jouw groep meedoen met de herdenking? Stuur dan Marc Gerner (Mohicanen) een berichtje met daarin:

 • Van welke scoutingvereniging je bent
 • Van welke speltak of onderdeel je bent
 • Met hoeveel kinderen je denkt mee te doen

Wat we gaan doen met de welpen

Er is weer een podium met indrukwekkende optredens voor het 20u moment. Tijdens de optredens verzorgen wij een erehaag bij ingang en daarmee een klein beetje crowd control. De bedoeling is dat alleen kinderen in de binnenste ring bij het podium mogen komen, dus volwassenen houden we een beetje op afstand. Uiteraard worden we daarbij bijgestaan door medewerkers van Madurodam. We zorgen er dit jaar voor dat alle Welpen de opvoeringen ook kunnen zien. 

Na het 20u moment lopen alle Welpen gezamenlijk Madurodam in en vormen ze een nieuwe erehaag naar het leggen van de bloemenkransen. Als de stoet voorbij is krijgen de Welpen ook de kans om een bloem bij het monument neer te leggen.

De Nationale Kinderherdenking wordt jaarlijks op Omroep West uitgezonden. De deelnemers zullen dus mogelijk ook TV te zien zijn.

Kransleggers

Voor de kransleggers zoeken we 12 Welpen en 4 Bevers. De kransleggers moeten op 23 en 30 april bij een voorbereidend moment zijn en op 3 mei bij de generale repetitie. Heb je kinderen die dit graag zouden willen doen (of misschien wil je wel alle Welpen en Bevers verzorgen voor de krans dit jaar), dan kun je daarvoor contact opnemen met Marc Gerner. Let op: het is uitzonderlijk mooie promotie voor je eigen groep als jouw leden hieraan meedoen.

Mocht je nog vragen hebben die voor je eigen groep bedoeld zijn, dan kun je Marc rechtstreeks WhatsAppen. Voel je vrij om anderen te informeren over dit bericht.

Meer informatie

Marc Gerner: 06-24963519

Meer info over de herdenking: https://www.nationalekinderherdenking.nl/

GECANCELD! Tijd voor taart in Den Haag - 100 jaar welpen (21 maart 2020)

GECANCELD! 100 jaar welpen! Tijd voor waart en een feestje

Scouting Nederland bestaat al 110 jaar en is met meer dan 100.000 leden uitgegroeid tot de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land. Dit jaar vieren we 100 jaar Welpen bij Scouting. Welpen is de naam van scouts in de leeftijdsgroep van 7 t/m 11 jaar. Kinderen in deze leeftijdsgroep beleven elke week een ander avontuur in de Jungle (bekend van het Jungle book).
 

Kom ook taart eten!

Bij een verjaardag hoort natuurlijk taart. En niet zo maar een taart! Op zaterdag 21 maart 2020 zal wethouder Jeugd, Kavita Parbhudayal, de feesttaart aansnijden. U bent van harte uitgenodigd om het feestje samen met ons te vieren. In onderstaande uitnodiging ontvangt u meer informatie. Graag tot ziens op de 21e!
 

Uitnodiging

Klik op de afbeelding om te vergroten.
Tijd voor taart uitnodiging medium 

Locatie:

Notulen Welpen leiding raad - 15 jan 2020

Aanwezig:

Haagse hout, Mohicanen, Brigitta Valentijn, Ferguzon, Bepals Prinses Juliana, Sint Jorisgroep 5, Rustenburg.

 

Nabespreken Baloetocht

Helaas maar een lage opkomst. De opkomst zelf was leuk, vooral ook het geluid. Samengevat was de Baloetocht dit keer klein, maar fijn.

Tijd voor taart!

Datum:
21 maart 2020

Tijd:
14:00 uur tot 16:00 uur (Spel van 14:00 uur tot 16:00 uur. Kinderen verzamelen om 13:45 uur. Iedere groep spreekt zelf met zijn welpen op een andere plek rond het stadhuis af. Van de leiding is van ieder onderdeel minimaal 1 leiding om 13:00 uur aanwezig.)

Locatie:
Rondom het stadhuis. Een groot deel van de posten buiten en ook een deel van de activiteiten zal indien mogelijk binnen in het stadhuis zijn.

Wat:
Handelsspel ¨100 jaar welpen¨ met als doel een hele grote taart. Het spel is een handelsspel, waarbij de welpen bij de posten buiten het stadhuis ingrediënten kunnen kopen. Als ze voldoende ingrediënten hebben kunnen ze deze bij een post in het stadhuis omwisselen voor een stuk taart. Dit is een kartonnen taart in doosvorm, waarmee in het stadhuis een grote taart gebouwd wordt. Aan het einde krijgen alle welpen een petitfour. Deze worden ook aangeboden aan de burgemeester of zijn vervanger. De welpen lopen zelfstandig in kleine groepjes rond om de ingrediënten te kopen en verkopen bij de posten die bemand worden door de leiding. Ook zal een deel van de leiding rondlopen om het geheel in goede banen te loodsen. Er worden zo´n 60 groepjes gevormd van elk 3 a 4 welpen. Hiervoor zijn ongeveer 100 stukken taart nodig. We gaan uit van 18 posten waar de welpen ingrediënten kunnen kopen en verkopen.

Verhaal
De bakker, gespeeld door Daniel (Ferguson) heeft voor ons een dure taart gemaakt. Helaas is deze taart al opgegeten door alle jungledieren en nu kunnen we de burgemeester geen taart meer aanbieden. De welpen worden gevraagd om mee te helpen om de benodigde spullen voor de taart bij elkaar te krijgen. 

Deelnemende groepen:

Groep Speltak Kinderen Leiding
Brigitta Valentijn  Welpen 6 5
Haagse hout Welpen 20 4
Sint Jorisgroep 5 Welpen ochtend 20 2
Sint Jorisgroep 5 Welpen middag 10 4
Rustenburg Welpen 16 3
De Mohicanen Welpen 4x 65 21
Ferguson Welpen meisjes 18 5
Ferguson Welpen jongens  20 6
Bepals Prinses Juliana  Welpen middag 18 3
Rimboejagers Welpen 30 3
Totaal   213 58

Kosten:
De welpen krijgen voor dit regiospel de badge van Scouting Nederland van de Jungledag. Voor de jungledag op 6 juni willen we de welpen dan een naambandje geven in plaats van een badge. De eigen bijdrage is €1,00 per welp als ieder onderdeel zelf de badges van het regiospel voor zijn welpen besteld bij de Scoutshop. Als er bij de regio meer geld beschikbaar is voor de welpen dan kunnen we ook kijken of de bagdes ook op kosten van het regiospel aangeschaft kunnen worden.

Taakverdeling:

 • Ferguson (Daniel) zorgt voor de speluitwerking en hij zorgt er voor dat iedereen ruim voor het spel het uitgewerkte spel toegestuurd krijgt.
 • De Mohicanen regelen de kartonnen taart, tafels, de uitnodiging en het contact met de media en de burgemeester.
 • Sint Jorisgroep 5 (Richard en Stanley) regelen de petitfours en de limonade

 

Met een kleinere groep leiding, bestaande uit 3 man van de Mohicanen, Daniel en nog iemand die aan wil sluiten zal 2 a 3 weken voor de activiteit nog een extra overleg ter voorbereiding van de activiteit zijn.

Groepen die niet bij de welpenraad aanwezig waren kunnen zich nog opgeven, maar wel zo snel mogelijk in verband met het aantal petitfours.  

Volgende welpenraad:

Algemene welpenraad: 1 april 20:00 bij de Mohicanen

Notulen Welpen leiding raad - 25 sept 2019

Afspraken:

Voor het komende jaar hebben we de volgende regiospelen afgesproken:

 

Baloetocht

Datum: 7 December 2019

Tijd: 18:30 uur tot 21:00 uur

Locatie: Haagse Hout

Wat: Baloetocht in het Haagse Bos

Taakverdeling:

• Haagse Hout: Zij maken de route en vragen ook na of het toegestaan is om ´s avonds in het Haagse Bos een activiteit te houden.

• St. Joris: eet- en drinkpost onderweg

Overige afspraken:

• Als het niet mogelijk is om ´s avonds door het Haagse Bos te gaan is wellicht het Zuiderpark een alternatief

• We verzamelen om 18:30 uur zodat we om 19:00 uur met de tocht kunnen beginnen

• Met de deelnemende groepen houden we een aparte welpenraad over deze activiteit op 13 november 2019 om 20:00 uur bij de Ferguson

• Het drukken van boekjes e.d. kan/moet zo worden gedaan dat we hiervoor een aparte rekening hebben. Het regiobestuur vergoed liever geen cartridges.

Voorlopig deelnemende groepen: Haagse Hout, Sint Joris, Ferguson, Rustenburg

 

Tijd voor taart!

Datum: 21 maart 2020

Tijd: 14:00 uur tot 16:00 uur

Locatie: Rond het stadhuis

Wat: Handelsspel ¨100 jaar welpen¨ met als doel een hele grote taart

Taakverdeling:

• Sint Joris: Taart

• Ferguson: Handelsspel uitwerking

• Mohicanen: regelen de locatie en vragen de burgemeester om de taart in ontvangst te nemen/aan te snijden en maken een grote kartonnen taart die de welpen in stukjes bij het handelsspel kunnen verdienen.

Overige afspraken:

• Bij deze activiteit krijgen de welpen een naambandje

 

Jungledag: Junglebook of records

Datum: 6 juni 2020

Tijd: 10:00 uur tot12:00 uur

Locatie: Mohicanen

Wat: Jungledag: ¨Junglebook of records¨

Overige afspraken:

De welpen krijgen hierbij de jungledag badge

 

100 jaar welpen Duinrell

Datum: 31 oktober 2020

Wat: Viering 100 jaar welpen in Duinrell in Wassenaar samen met de welpen van andere regio´s uit Zuid Holland

 

Volgende welpenraad:

Deelvergadering deelnemers Baloetochtwoensdag 13 november om 20:00 uur bij de Ferguson, Muurbloemweg 41

Algemene welpenraadwoensdag 15 januari 2020 om 20:00 uur bij Rustenburg, Weesperstraat 87-89

Jungledag 2017!

Eindelijk weer eens een Regiogebeuren bij onze grote vrienden De Mohicanen, die tegelijkertijd voor een schitterend themateam zorgden. Op 20 mei 2017 werden de welpen van de Be Pals/Pr.Julianagroep, Scouting Rustenburg, De Rimboejagers, De Haagse Hout én natuurlijk de Mohicanen onthaald met een heerlijk stukje jungletoneel dat zo goed werd gespeeld dat alle welpen al snel alle spelletjes wilden doen om de dieren weer enigszins normaal te krijgen.

We begonnen met een groots trefbal in de kring, waarbij in elk jachtgebied een dier moest worden beschermd tegen de rondvliegende meteorieten.....

Daarna waren er de mafste spelletjes te doen op het terrein en zagen we bijna geen welpen die zich verveelden.

Het was een topochtend.

Bekijk hier het fotoalbum!