fotolijn

Nieuws uit de groepen

Stadspenning voor scoutingvrijwilliger Geert van Drimmelen

Sint Jorisgroep 5

Tijdens de verlate nieuwjaarsopening van Scouting De Mohicanen heeft Geert van Drimmelen op zaterdag 9 april jl. de stadspenning overhandigd gekregen uit de handen van Mustapha el Boumeshouli, stadsdeeldirecteur van Loosduinen. De stadspenning is een gemeentelijke onderscheiding voor mensen die 25 jaar of langer als vrijwilliger in een bestuur hebben gezeten. Uit de toespraak van Mustapha el Boumeshouli bleek dat Geert van Drimmelen hier ruimschoots aan heeft voldaan.

Geert van Drimmelen heeft een lange geschiedenis bij De Mohicanen, waar hij als jeugdlid is begonnen. Vervolgens is hij doorgestroomd naar het leidingteam, waar hij zo’n vijftien jaar leider is geweest bij een padvindstersonderdeel (meiden in de leeftijd van 11 t/m 15 jr), waarvan tien jaar als teamleider. In 1999 is hij gestopt als leider. Daarvoor was hij in 1995 al toegetreden tot het bestuur, de eerste zes jaren als secretaris en vervolgens zeventien jaar als penningmeester. Hij vervulde deze bestuursfuncties zowel in het bestuur van de groepsvereniging voor de scoutingactiviteiten als in het stichtingsbestuur voor het beheer van het gebouw en materiaal. In 2018 heeft hij besloten om het stokje over te dragen en andere besturen te versterken.

Scouting De Mohicanen had Geert van Drimmelen eerder al onderscheiden met de Gouden Sleutel, de hoogste blijk van waardering binnen de groep. Scouting De Mohicanen is zeer trots dat Geert nu ook een gemeentelijke onderscheiding heeft ontvangen. Hoewel niet meer actief als bestuurder binnen de groep, kunnen De Mohicanen nog altijd een beroep op hem doen. Geert van Drimmelen was totaal verrast door deze gemeentelijke onderscheiding. Hij kon deze erkenning voor zijn verdiensten zeer waarderen. Zelf hecht hij ook veel waarde aan het waarderen van vrijwilligers. Zo was hij onder meer de initiatiefnemer voor het aanvragen van de Koninklijke Erepenning ter ere van het 75-jarig jubileum van De Mohicanen in 2014.

Naast zijn activiteiten voor De Mohicanen is Geert van Drimmelen momenteel onder meer penningmeester voor Scouting Regio Den Haag en het Wijkberaad De Hyacinth in de Bloemenbuurt. Verder zet hij zich elk jaar in voor de Duinenmars en diverse hardloopevenementen in Den Haag, en is hij bij verkiezingen te vinden in een stembureau.

 220410 Persbericht Stadspenning Geert van Drimmelen 3 Groot

Scoutinggroep MacDonald organiseert geldactie voor verbouwing groepshuis

Sint Jorisgroep 5Steun jij ons met de verbouwing van ons clubhuis? De jeugd moet de toekomst hebben. En om daar voor te kunnen blijven zorgen zal ons clubhuis voldoende voorzieningen moeten bieden. Super bedankt namens al onze leden!!

Doel: Nieuwe keuken en douches

https://www.steunscouting.nl/project/douches-en-een-nieuwe-keuken-voor-de-macdonaldgroep?utm_source=kentaa&utm_medium=whatsapp&utm_campaign=steunscouting&fbclid=IwAR25HjXzC_Km7HqDz3vvmUTyOrHd-mD3pAXo9eyG4vEUn7LGYpj-GQmIrBc

Explorers Sint Jorisgroep 5 winnen Jota Rally!

Sint Jorisgroep 5Sinds lange tijd deden de explorers en roverscouts van de Sint Jorisgroep 5 op 12 november mee met een regio activiteit van de regio Vlietstreek. In twee groepjes stapten we in de auto's met een opdrachtenblad met maar liefst 100 opdrachten die we in Ypenburg en omstreken moesten doen.

Allereerst moesten we het spel 'Red Light, Green Light' van de populaire serie Squid Game op Netflix spelen. Als we bewogen bij het rode licht, moesten we opnieuw starten en bij groen licht moesten we naar de overkant rennen. Als het groepje compleet aan de overkant stond, mochten we de autosleutels en opdrachtenkaart ophalen om met de rally te starten.

We stapten in de auto en reden naar diverse locaties om de opdrachten te doen. Opdrachten zoals: vind een geocache, ga op de foto met sinterklaas, maak met chocomel pakken het woord 'jota rally', doe een winkelwagenrace, houdt een watergevecht, hoeveel oranje ramen tel je op een specifieke locatie, scan een AH bonuskaart, tank precies voor €10,- op het benzinestation etc. Bij het doen van deze hylarische opdrachten moesten we foto's en filmpjes maken en doorsturen naar de organisatie. Elke opdracht levert diverse punten op voor het klassement.

Terug op de startlocatie bij Scoutinggroep van Weerden Poelman, moesten we even wachten op de uitslag. In spanning hoorden we dat er 27 groepjes deelnamen. Wachtend op onze groepskleuren terracotta en bordeau rood, hoorden we op welke plaats we eindigden. De verwachtingen waren hoog gespannen want bij nummer 20 waren we opgelucht dat we niet onderaan in het klassement waren geeindigd. Bij nummer 10 liep de spanning pas echt op. Wow! We zijn in de top 10 geeindigd. Na het benoemen van nummer vier gingen de verbaasde blikken in elkaars richting. Huh? We staan in de top 3! Tot het besef kwam dat we bij de laatste twee zouden eindigen.

Bij één van de opdrachten hadden de explorers een yell bedacht dat ze nummer twee wilden worden. Maar niets was minder waar. Het groepje met de explorers werden namelijk eerste bij de Jota Rally! Onder luid gejuich werden we vol trots naar voren geroepen en hebben we Janna bedankt die ons contact was van de organisatie en de opdrachten naartoe moesten sturen.

De explorers gingen naar huis met de wisseltroffee die we ontvingen. Een leuke tuinkabouter die we volgend jaar (2022) aan de opvolgers gaan uitreiken. Want volgend jaar moet de Sint Jorisgroep 5 de Jota Rally gaan organiseren. We kijken er al erg naar uit!

 Foto 12 11 2021 18 58 14 Large Foto 12 11 2021 21 10 15 Large Foto 12 11 2021 21 36 53 Large

Foto 12 11 2021 20 00 54 Large Foto 12 11 2021 20 44 22 Large Foto 12 11 2021 21 28 52 Large 

Foto 12 11 2021 22 51 21 Large Foto 12 11 2021 22 55 18 Large Foto 12 11 2021 23 04 35 Large

Foto 12 11 2021 23 30 44 1 Large Foto 12 11 2021 23 48 15 2 Large

Geslaagde eerste grachtenrace!

RMWG

Op zaterdag 30 oktober 2021 was de eerste grachtenrace. Drie Haagse Scoutinggroepen organiseerde de race: Mac Donald, RMWG en de HWS Baron van Pallandt. De Haagse grachtenrace was niet alleen een mooi event voor de deelnemers maar ook voor de leiding en de besturen we hebben vriendschappen gesloten en veel van elkaar geleerd.
 
Er waren 3 prijzen te verdelen. De junioren van de HWS waren sneller dan hun leidingboot. De Zeekadetten hadden de snelste tijd en de Mac Donaldgroep had de gemiddeld snelste tijd. Gevulde koeken, de uit je bol roeidolbokaal en voor de Mac Donald groep de Haagse Grachtenrace wisseltrofee. We danken onze partners en sponsors. En natuurlijk kunnen we dit niet zonder onze vrijwilligers en supporters.
 
 
Video:
Samen voor Laak maakte een leuk video item over de eerste editie van de race. Die kun je hier terugkijken: https://www.youtube.com/watch?v=RKzc1oL95kg&t=3s
 
Enkele foto's:
Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen en staande mensen
 
Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen en waterpartij
 
 
Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen en waterpartij
 
Kan een afbeelding zijn van natuur en waterpartij