fotolijn

Wat zijn spelteams?

Binnen de Scouting Regio Den Haag worden door verschillende spelteams activiteiten voor de desbetreffende leeftijdscategorieën georganiseerd. Dit wordt gedaan met ondersteuning van de vele leidinggevenden van de groepen uit de regio. Echter zoeken wij binnen de spelteams nog personen die ambitie hebben om iets op regionaal niveau te gaan doen en zich bij te voegen bij één van de speltakteams.

Ben jij geintereseerd om je bij één van de speltakteams te voegen of wil je graag meer informatie over de speltakteams? Neem dan contact op met het regio bestuur of neem contact op met één van de spelteams.

Activiteiten

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren.

Er zijn verschillende soorten Scouting: landscouting, waterscouting en luchtscouting. Ook kinderen met een beperking kunnen deelnemen aan het Scoutingspel. Binnen een Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. De leeftijdsgroepen zijn 5-7 jaar, 7-11 jaar, 11-15 jaar, 15-18 jaar en 18-21 jaar. Ouder dan 21 jaar? Ook dan biedt Scouting uitdaging!

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland en heeft 100.000 actieve leden! De 87.000 jeugdleden en 25.000 vrijwilligers van Scouting zijn verdeeld over meer dan 1.100 Scoutinggroepen.

Activiteiten kalender

Ben je benieuwd
wanneer er activiteiten worden georganiseerd en woor welke leeftijden? Kijk dan snel in de acitiviteitenkalender voor een overzicht!