fotolijn

Explorernieuws

Programma Regionaal Explorer Talent (P.R.E.T.)

Hoe leuk zou het zijn als Explorers meer inzicht in de eigen scoutingvereniging krijgen en misschien wel mee willen denken over bestuurlijke zaken?

Het Programma Regionaal Explorer Talent (P.R.E.T.) is speciaal opgezet voor Explorers met leidinggevende en/of bestuurlijke ambities. Door dit programma zullen de deelnemers meer inzicht in de eigen speltak en scoutingvereniging krijgen en hun scoutingnetwerk uitbreiden.

Hoe we dit gaan doen?
Daarover is vandaag een mail verzonden aan de besturen van alle Scoutinggroepen binnen Scouting Regio Den Haag, Vlietstreek en Hollands Midden. Ook de Explorerbegeleiding en Explorers van deze regio's ontvangen binnenkort meer info over P.R.E.T.

Kan je hier niet op wachten en wil je nu al alles hierover weten? Kijk dan even hier: http://www.regiohm.nl/regio/speltakken/explorers/pret/

Evaluatie & foto's Explorer regio weekend (28 mei)

explorers RGBWe kunnen terugkijken op een mooi regioactiviteit met de explorers. Aanvankelijk was het plan om het regioweekend direct na afloop te evalueren op het kampterrein, maar dit bleek toch niet zo praktisch te zijn.

Tijdens zo'n eerste regioweekend zijn dingen goed gegaan en is er altijd ruimte voor verbetering. Zouden jullie binnen je onderdelen het weekend willen evaluaeren en aan mij binnen drie weken (uiterlijk zondag 19 juni) zowel de goede punten als de verbeterpunten laten weten. Dan stel ik op basis hiervan een evaluatieverslag op.

Bedankt voor jullie medewerking.

Met vriendelijke groet,

Jarno Dakhorst
Speltak coördinator Explorers Regio Den Haag
Begeleiding explorers bij Scouting de Mohicanen

 

Bekijk onderstaand alle foto's van deze gezellige dag (door op de onderstaande link "lees meer" te klikken)

Lees meer: Evaluatie & foto's Explorer regio weekend (28 mei)

Laatste info explorer regio weekend (28 & 29 mei)

Op zaterdag 28 en zondag 29 mei wordt voor het eerst sinds vele jaren een regioweekend voor explorers gehouden. Tijdens de Explorer Regio Raad is deze datum geprikt voor de eerste regioactiviteit voor explorers dit seizoen. Tevens zullen er tijdens dit Explorer Regio Weekend ook kookwedstrijden worden gehouden.

Deelnemende groepen:
De groepen die gezellig mee doen met het regio explorer weekend zijn: de Mohicanen, Sint Jorisgroep 5, Be Pals-Prinses Julianagroep, de Rustenburg en de Rimboejagers. Wil je op het laatste moment nog mee doen? Neem dan contact op met het regionale spelteam (Jarno Dakhorst, zie onderstaande gegevens) of dit mogelijk is.

Verzamelen & ophalen
Op zaterdag 28 mei worden de deelnemende explorers en hun begeleiding verwacht op kampterrein de Haan in Madestijn. Auto's kunnen geparkeerd worden op het parkeerterrein van PsyQ waarna ieder langs het fietspad richting het terrein kan lopen. De explorers worden om 10.00 uur 's morgens verwacht en kunnen op zondag om 16:00 uur weer naar huis.

Materialen
Zorg dat je je slaapspullen meeneemt en voldoende kampeermaterialen om het weekend mee door te komen. Om een idee te geven: Tenten, keukenluifel, tafels, banken, kookgerei, spelmateriaal voor tussendoor, gekke aankleding en alles wat je zelf nog kan bedenken.

Kookwedstrijden
Tijdens het weekend worden er ook kookwedstrijden onderling gehouden. Het thema is American Food en iedereen krijgt dezelfde ingrediënten waarmee ze hun eigen amerikaanse gerecht neer mogen zetten. Wees creatief en denk aan eventuele aankleding om je gerecht leuk te presenteren! Wie maakt het lekkerste gerecht?

Onderlinge verdeling
Tijdens de laatste Explorer Regio Raad is er onderling afgesproken wie welke voorbereidingen treft. Zorg dat alles in orde is voor het weekend zodat we er een super tof weekend van kunnen maken met zijn allen. 

Informatie
Meer weten of nog vragen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Jarno Dakhorst, Mohicanen) voor meer informatie.

Logo2 01

Explorer regio weekend (28 & 29 mei)

Op zaterdag 28 en zondag 29 mei wordt voor het eerst een regioweekend voor explorers gehouden. Tijdens de Explorer Regio Raad is deze datum geprikt voor de eerste regioactiviteit voor explorers dit seizoen. Tevens zullen er tijdens dit Explorer Regio Weekend ook kookwedstrijden worden gehouden.

Op dit moment zijn er geen verdere gegevens bekend. Zodra er meer informatie beschikbaar is, wordt dit op deze website geplaatst. Zet dus voor nu de datum in je agenda! En houdt deze website in de gaten.

Nu al meer weten? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Jarno Dakhorst, Mohicanen) voor meer informatie.

Explorer Doomsday 29apr - 2mei

Beste explorers,

Stel je een wereld voor waar niets meer is zoals het was. Geen technologie alleen maar de kennis die je hebt. Je moet zien te overleven en je doel bereiken met de spullen die je hebt, die je kunt vinden of kunt ruilen/stelen. Dat is het idee achter hét explorer event van 2016: Explo Doomsday!

Van vrijdagavond 29 april tot en met maandagmiddag 2 mei organiseren wij (explorerbegeleiders van diverse groepen uit Den Haag) een weekend vol actie, avontuur, teamwork, creativiteit, scoutingtechnieken, uitdaging en gezelligheid op en rond labelterrein Bieslandse Bos bij Den Haag.

Explorers uit heel Nederland geven zich in tweetallen op en worden dan door de organisatie per tweetal in groepen met andere tweetallen ingedeeld. Deze samengestelde teams zullen het weekend moeten samenwerken om o.a. rampen, verwondingen, honger en vermoeidheid te doorstaan of te voorkomen. Ze volgen hierbij een scenario waarbinnen diverse hindernissen overwonnen en problemen opgelost moeten worden. 's Avonds slapen alle deelnemers bij elkaar op één veld en zitten we gezellig bij het kampvuur.

Wie durft deze uitdaging aan te gaan? Het winnende team staat aan het eind van het weekend een prijs te wachten die gegarandeerd in de smaak zal vallen! En let op: er zijn maximaal 40 plekken beschikbaar, dus wees er met je tweetal snel bij!

Voor meer informatie kun je alvast een kijkje nemen op deze website. Ook komt de organisatie de komende weken graag bij alle groepen in Den Haag langs om een tipje van de sluier op te lichten en toe te lichten wat dit weekend ongeveer inhoudt.

Daarom hierbij het verzoek om voor 1 maart aan te geven wanneer dit voor jouw groep het beste uitkomt.

Met vriendelijke scoutinggroet,
De Doomsday organisatie

Explorer Leiding Raad (ELR) 16 juni

Op dinsdag 16 juni wordt de volgende Explorers Leiding Raad (ELR) georganiseerd. Hiervoor zijn alle begeleiders over de explorers van harte uitgenodigd om te komen.

Wie: Explorers Begeleiding
Wat: Activiteiten evalueren en bespreken komende activiteiten
Waar: Mohicanen (Daal & Bergselaan 9, 2565 AB Den Haag)
Hoe laat: 20.00 uur

Vind je het leuk om erbij te zijn? Kom dan vooral langs en laat je stem horen!

Groeten van;

Regio team Explorers
Jarno Dakhorst (Mohicanen)