Wegelaergroep genomineerd voor de #ScoutOn awards

Op vrijdag 7 mei werden de genomineerden voor de eenmalige #ScoutOn awards bekend gemaakt. Maar liefst 29 leidingteams zijn voor hun bestuur, ouders of jeugdleden genomineerd omdat zij iets bijzonders hebben neergezet tijdens het afgelopen coronajaar. En stemmen kan vanaf nu!

Hoe kun je stemmen?
De Wegelaergroep is genomineerd en wilt jouw stem! Ga naar https://scouton.nl/scouton-awards en vul jouw stem onderaan de pagina in. Selecteer "5. Wegelaergroep - Scouts met een beperking", vul je email in en stem.

Wat kunnen ze winnen?
De drie leidingteams met de meeste stemmen worden als VIP gasten uitgenodigd bij de live-opnames van #ScoutOn 2021!  #ScoutOn 2021 is met afstand het leukste Scoutingfeestje van het jaar! Tijdens de livesteam wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

Meedoen met #ScoutOn?
Je kunt je nog steeds opgeven voor dit online event. Tijdens deze gratis livestream trakteren we je op 29 mei 2021 van 19:30 - 22:30 uur op een avondvullend programma, die je gewoon vanaf je luie stoel of je clubhuis kunt volgen, zolang je er maar een kampvuurtje bij maakt. Samen met je team of Scoutingvrienden. Zo genieten we met alle vrijwilligers in Nederland tóch samen van een feestje. Je vindt alle informatie op: https://scouton.nl/

FB IMG 1618176589805

papierscheurhoutregiologokopieTraditiegetrouw vindt op de dag voor Koningsdag de lintjesregen plaats. Dit jaar behoorde Hans- Bert Griffioen tot een van de uitverkorenen, die geslagen is tot Ridder in de Orde van Oranje- Nassau. Hans-Bert heeft in de afgelopen ruim dertig jaar vele functies vervuld binnen en namens Scouting Regio Den Haag. Hij is onder meer twee maal voorzitter geweest van de regio, heeft zich ingezet voor Kleurrijk Scouting Den Haag en het (landelijk) beleidsteam interculturele Scouting, en heeft als coördinator van het trainingsteam Intimiteiten Scouting Zuid-Holland de Scoutingacademie vormgegeven, waarbij hij nog altijd actief is als trainer intimiteiten voor het project ‘In veilige handen’.

Lees meer: Oud-regiovoorzitter Hans-Bert Griffioen geslagen tot Ridder in de Orde van Oranje- Nassau

Reporatage Omroep West bij de Wegelaergroep

Door de COVID-19 pandemie mocht de Wegelaergroep in 2020 maar 8 van de 24 opkomsten fysiek draaien. Hoeveel dit er zullen zijn in 2021, hangt af van de versoepelingen van de overheid en Scouting Nederland.

In de maanden januari t/m mei 2021 waren er helemaal geen fysieke opkomsten. Dat wil niet zeggen dat onze minder- en meerderjarige leden niet aan Scouting activiteiten hebben gedaan.

Omroep West kwam in maart bij ons langs voor een reportage waarin we vertellen hoe we onze opkomsten aanbieden. De leden doen dit voornamelijk thuis/online.

Bekijk hier de reportage:

Scouting groeit, verspreid onze regio poster!

Om Scouting in Den Haag zichtbaar te maken voor Haagse inwoners, is er een poster gemaakt om overal te verspreiden waar mogelijk. Op die manier kunnen we nogmeer buurtgenoten laten zien waar Scouting zit en kunnen we in 2021 nog verder groeien qua ledenaantallen.

Ondanks de lockdown is Scouting in Nederland onverminderd populair: het aantal jeugdleden steeg in 2020 met 3,4%. In de provincie Zuid Holland was dit zelfs met 4,9%. Dit blijkt uit intern onderzoek van Scouting Nederland. Een bijzonder resultaat in een jaar dat ook veel bijeenkomsten van Scouting (fysiek) niet door konden gaan vanwege de coronacrisis.

Download de poster hier in A3-formaat.

Logo regio