fotolijn

speltaktekens 2010 beversOp zaterdag 13 juni worden de jaarlijkse kookwedstrijden gehouden in de regio Den Haag. Vele kinderen in de scoutsleeftijd (11 tot 15 jaar) worden uitgenodigd om mee te doen met de kookwedstrijden. 

Wie - Scouts van 11 tot 15 jaar
Wat - Kookwedstrijden in patrouilles/rondes tegen elkaar
Waar - Stanley 55, Oostduinlaan 75 te Den Haag
Wanneer - 13 juni van 13.30 tot 18.00 uur

Voorinschrijving
Patrouilles kunnen opgegeven worden door de leiding via deze link. De voorinschrijving sluit op 10 juni.

Tijdschema van de dag
Om de dag soepel te laten verlopen hebben we de onderstaande tijdschema gemaakt:

  • 13.30 - 14.30 Inschrijving patrouilles & klaarmaken kookplaats
  • 14.30 - 14.45 Opening en korte uitleg van de wedstrijden
  • 14.45 - 17.00 Kookwedstrijden zelf
  • 17.00 - 17.45 Afwassen en opruimen
  • 17.45 - 18.00 Prijsuitreiking en sluiting

Inleveren van je gerechten
Per gerecht is bepaald dat er een uiterlijke tijd is waarop je deze mag presenteren aan de jury. Als je te laat bent, kan de jury deze niet meer beoordelen.

  • Voorgerecht: Uiterlijk om 15.30u
  • Hoofdgerecht: Uiterlijk om 16.15u
  • Nagerecht: Uiterlijk om 17.00u

Regels van de kookwedstrijden
Om iedereen eerlijk en gelijk te beoordelen, zijn er een aantal regels opgesteld:

  • De maaltijden moeten voldoen aan de maaltijdschijf
  • €4,- per persoon mag besteed worden aan boodschappen. Kruiden mogen van thuis meegenomen worden
  • Vuilniszakken moeten zelf meegebracht worden en zelf afvoeren
  • Elke patrouille dient zijn eigen kookbenodigdheden mee te brengen (incl Jerrycan) en een EHBO koffer per groep
  • Er mag op maximaal 3 pitten gekookt worden
  • De aankleding (menukaart) & hygiëne worden ter plekke beoordeeld.
  • Alles moet ter plekke klaargemaakt worden (de jury houdt niet van pakjes)
  • De ingrediënten moeten vers zijn
  • De patrouilles/rondes mogen zelf bedenken wat ze willen maken (voor-, hoofd- en nagerecht). Crème fraîche, kip en chocolade zijn de hoofdingrediënten waar het om gaat. Deze moeten dus verwerkt worden in 1 of meerdere gerechten.

Uiteraard zal de jury beoordelen op o.a. smaak, originaliteit, gebruikte ingrediënten, hygiëne en aankleding.

Verdere info
Let op! Het is dit jaar niet mogelijk om met de aanhanger het terrein op te komen. Houdt er dus rekening mee als je de kookkisten moet sjouwen naar het grasveld naast het groepshuis van de Stanley 55.

Bij vragen kun je terecht bij Lillianne Grootens (Stanley 55) of Erika Scheffer (Mohicanen)

Hopelijk tot de 13e en vergeet je niet in te schrijven!!!

Poster voor op je groepshuis of mee te sturen via de e-mail