fotolijn

16-9-2012 - De nieuwe data's voor de gilwell trainingen 2012-2013 zijn bekend!

Ontmoeten:
En toch is de Gilwell training voor iedereen weer hetzelfde. Het begint met Ontmoeten. Het leren kennen van je mede cursisten, je vertrouwd voelen om je eigen verhaal met hen te delen. Maar ook ‘ont-moeten’ – het loskomen van je dagelijkse routines. Om zo ruimte te scheppen voor het leren kennen van de anderen, maar ook om jezelf beter te leren kennen.

Ontdekken:
Daarna gaan we samen Ontdekken. Dat doen we door zelfreflectie, maar vooral door samen uiteenlopende groepsactiviteiten te ondernemen. Daarin ontdek je steeds weer nieuwe (on)hebbelijkheden van anderen. En jezelf. Daarbij leer je als groep ook een gezamenlijke ‘taal’ zodat je hier met elkaar over kan praten.

Ontwikkelen:
Tijdens die ontdekkingstocht komt iedereen van zichzelf wel bepaald gedrag tegen wat jezelf eigenlijk in de weg zit. Of ontdek je kwaliteiten van jezelf die je graag zou willen versterken. Jezelf meer ontwikkelen naar hoe je graag wilt zijn, om zo dichter bij jezelf te komen, is waar we de Gilwell voor doen. We zijn dan in het Ontwikkelen aangekomen. Tijdens de cursus ga je oefenen om nieuw gedrag te ontwikkelen of je kwaliteiten te versterken, maar hier ga je ook na de cursus mee aan de slag. Dit wordt dan je persoonlijke leerdoel. En omdat dat voor iedereen anders is, is het ook zo lastig om je vooraf al te vertellen wat je gaat leren bij de Gilwell.

Gilwell voorjaarstraining
Locatie: n.n.t.b.
Kennismaking: 2 maart 2013
Weekend 1: 7 – 10 maart 2013
Weekend 2: 28 maart – 1 april (Pasen)

Gilwell-Weekenden (B516) Gilwell-Besturen (B517)
Locatie: Scoutingcentrum Buitenzorg Baarn
Kennismaking: 3 nov. 2012
Weekend 1: 08-10 nov. 2012
Weekend 2: 22-25 nov. 2012
Terugkomweekend: april of maart 2013

Gilwell – Buitensport (B515)
Locatie: Brexbachtal (DE)
Datum: 13 – 20 okt. 2012
Terugkomweekend: n.n.t.b.