fotolijn

Gisteravond heb ik afscheid genomen van het regionale werk. In een regioraad met een prima bezetting (waarvoor weer onze dank!) heb ik voor de laatste keer de (virtuele) hamer laten vallen.

 

Het regiowerk begon voor mij per ongeluk. Ik was ‘erin geluisd’ door een voorzitter van Sint Joris groep 5, die mij voor ‘een half jaartje’ een klus liet opknappen. Een half jaartje…. Dat was in 1990/1991. Mijn dochters moesten van mij nog uitkijken met oversteken (nog!), de staf van de groep bestond nog uit Hopman, Akela, Oubaas…., we hadden nog gewoon een uniform, hadden nog heitjes overgehouden van karweitjes. Toen, in de vorige eeuw.

Toen dat Halve Jaartje een jaar of 2 oud was, kwam ik erachter dat er zoiets bestond als een regioraad, waarbij de groepsvoorzitters zouden moeten aanschuiven. Bij Sint Joris had de groepsvoorzitter daar echt geen zin in, maar als ik het ‘een keer’ wilde doen...…dan mocht ik wel!

Ik werd op een bepaald moment zelf groepsvoorzitter van Sint Joris èn regiobestuurslid, regiovoorzitter, (lekker warm, 2 petten op). Er kwam een moment dat ik last kreeg van die agenda’s die bij die 2 petten horen. Toen ik daarover sprak met iemand uit de regio, kreeg ik het advies Gilwell te gaan doen. Daar zou ik veel van leren; die cursus zou me wel

op weg helpen……..Ja hoor, lekker geholpen; van puur enthousiasme kreeg ik er gewoon een pet bij: Gilwelltrainer! Leuke pet, superleuke pet. Ik was intussen wel lekker ingeburgerd in Scouting-land; pettendrager tussen de pettendragers.

We spreken 2000.

 

En nu vind ik het moment gekomen om een volgende stap te zetten. Nadat ik eerder de rode das van Sint Joris heb afgedaan, volgt nu de donkerblauwe van de regio. Die wollen das met het ruitje, die blijft.

 

Aan iedereen: bedankt voor alles wat ik in de afgelopen jaren heb meegemaakt, geleerd, ervaren. Slecht en goed, rijp en groen door elkaar: 20 jaar in regio Den Haag heeft me veel gegeven. Daarvoor dank. En ik hoop elk van jullie terug te zien in een Gilwellcursus. Dan zal ik proberen je niet met een pet-extra naar huis te laten gaan!

 

Goed spoor, het mijne is nog niet ten einde!

Hedi Vogelesang-Aref

Gilwelltrainer