fotolijn

Scouting Regio Den Haag

 

Logo met splashScouting Regio Den Haag is er ter ondersteuning van de scoutinggroepen in de gemeente Den Haag op het gebied van trainingen en activiteiten. Op deze site kunt u vinden wie wij zijn, wat wij doen, met wie wij samenwerken, maar vooral ook waar er in Den Haag Scoutinggroepen te vinden zijn.

Binnen onze regio zijn maar liefst 17 Scoutinggroepen en andere organisaties actief/betrokken. Wekelijks verzorgen bijna 400 vrijwilligers een aantrekkelijk programma voor meer dan 900 jeugdleden vanaf 5 jaar, waarin Samen, Uitdaging en Buitenleven naast andere aspecten van Scouting centraal staan. Scouting regio Den Haag ondersteunt hen daar graag bij.

Als één van de regio's binnen Scouting Nederland zorgen we o.a. voor enthousiasmerende activiteiten voor de jeugdleden, ondersteuning aan groepen en deskundigheidsbevordering van de kaderleden.

Lid worden bij Scouting

Heb jij zin om te zeilen, zelf een expeditie te organiseren of misschien zelfs naar het buitenland? Of vind je het gewoon super leuk om samen met je vriendjes en vriendinnetjes lekker buiten te spelen? Dan is Scouting echt wat voor jou!

Een groep in jouw buurt!

Scouting regio Den Haag kent 14 Scoutinggroepen die wekelijks bijeenkomsten organiseren voor diverse leeftijdscategoriën. Bekijk op de kaart waar een groep bij jou in de buurt zit en neem gezellig een kijkje!

Regio voor jouw groep

De regio kan op vele gebieden ondersteuning bieden aan jouw scoutinggroep. Tevens zet de regio zich in voor regionale activiteiten, trainingen voor vrijwilligers en groepsontwikkeling. Wil je weten wie jou kan helpen?

In de Landelijke Raad is het besluit gevallen over de naamgeving van onze speltakken.

Door de jaren heen was er een sterke wildgroei ontstaan waarop het bestuur van Scouting Nederland een voorstel heeft gedaan om tot hernieuwde uniformiteit te komen. Dit voorstel hangt ook nauw samen met de ophanden zijnde spelvernieuwing (spelvisie), waarbij per speltak éen spelvisie wordt gehanteerd. Voorbeeld: niet meer Bambilië èn Het Kind met de Hoge Hoed, èn het Junglebook, maar éen welpenspel.

De nieuwe namen zijn bevers (5-7), welpen (7-11), scouts (11-15), explorers (15-18), en roverscouts (18-21).

Kabouters, Verkenners, Gidsen, Padvindsters, Stamleden, Pivo’s, Zeeverkenners, Wilde Vaart, Loodsen, Dolfijnen, Esta’s, Jongerentak, junioren, enzovoort, al deze benamingen zijn vervallen.

In alle officiële communicaties (reglementen, tijdschriften, brieven, websites, mailings, nota’s, krantenberichten etc) zal Scouting Nederland erop toezien dat vanaf augustus (het nieuwe scouting seizoen) alleen nog maar de nieuwe namen worden gebruikt. Ook de website van Scouting Regio Den Haag zal aangepast worden.

Natuurlijk kan het zijn dat groepen hun eigen naamgeving blijven hanteren, net zoals speltakken vaak ook al een naam hadden in plaats van alleen een speltak aanduiding. Dit landelijk besluit is dan vooral ook niet bedoeld om groepen op te dringen hoe ze hun interne naamgeving moeten hanteren, maar voor communicatie naar de buitenwereld is duidelijkheid natuurlijk wel zo handig.

 

Komende evenementen

za okt 01, 2022
Duinenmars
zo okt 02, 2022
Duinenmars
di okt 04, 2022
Welpen Leiding Raad (WLR)
wo nov 02, 2022
Scouts Leiding Raad (SLR)

Een Scoutinggroep bij jou in de buurt

   Landscouts 
    Waterscouts 
 Luchtscouts   Luchtscouts
    Scouts met een beperking 
   Scouting Drumband & Regionaal fonds 
   Regionale accomodatie