Jaarplan 2020

In het jaarplan heeft het regiobestuur beschreven wat de plannen zijn voor het jaar 2020. In het jaarplan staat toegelicht welke activiteiten er bij Scouting Regio Den Haag gepland staan voor het volgende jaar, welke thema's centraal zullen staan en een verkorte versie van de begroting 2020.

Meer weten over de Scouting in de toekomst en waar we voor staan? Dat lees je ook in het jaarplan.
Deze open je via de onderstaande link of klik op de afbeelding:

Maatschappelijke waarde Scouting Den Haag

SCOUTING IS EEN VERENIGING MET EEN MISSIE

Kinderen en jongeren vinden bij Scouting activiteiten die veel plezier, uitdaging en samenwerking genereren. Elke week zijn ze bezig met creatieve thema’s, aangepast aan de leeftijdsgroep. Spelen en vooral buitenspelen in een grote stad als Den Haag zijn nodig voor een gezonde ontwikkeling. Wij geven kinderen de ruimte om fysiek te bewegen, sociaal te experimenteren en zich te ontwikkelen. Ruimte om te ontdekken en te leren.

SCOUTING BIEDT JEUGD PLEZIER, UITDAGING EN STRUCTUUR

Kinderen beleven activiteiten die bol staan van plezier, uitdaging en samenwerking. Vaak adviseren leerkrachten, school- of huisartsen voor kinderen scoutingactiviteiten. Plezier gaat heel goed samen met structuur en respect. Scouting onderhoudt contacten met diverse jeugdzorginstellingen om kinderen met specifieke problemen goed te begeleiden. Scouting fungeert ook als praktijkleer-organisatie voor ROC-opleidingen zoals sociaal pedagogisch werk en sociaal cultureel werk.

Meer informatie over de maatschappelijke waarde van Scouting in Den Haag lees je hier:

Meer dan 100 scouts strijden tijdens Haagse kookwedstrijden

Op zaterdag 9 november kwamen meer dan 100 Scouts van de Haagse scoutinggroepen bij elkaar voor de jaarlijkse kookwedstrijden. Tijdens de kookwedstrijden bereiden de kinderen in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar in groepjes een 3-gangendiner. Een vakkundige jury beoordeelt groepjes door hun zelfgemaakte gerechten te scoren op creativiteit, smaak en opmaak. Tevens wordt beoordeeld op samenwerking, hygiëne en thema. Dit jaar ging de prijs naar het groepje ‘Panters’ van de Sint Jorisgroep 5.

De kookwedstrijden vonden plaats in het Oostduinpark bij Scouting Stanley 55. Hier moesten de 22 deelnemende groepjes eerst hun keuken installeren door het opzetten van een keukentent en plaatsen van kookgerei. Vervolgens gingen de groepjes aan de slag met het koken. De gerechten voor het 3-gangendiner mochten ze zelf bepalen (binnen een budget). Dit jaar was het thema ‘Dieren’, wat terug te vinden moest zijn in de gerechten. De jury kreeg heerlijke wereldgerechten voorgeschoteld variërend van pasta, sushi, tapas tot oer-Hollandse pannenkoeken. In een tijdsbestek van drie uur moesten de Scouts ook de afwas doen en de keukens weer afbouwen.

De afsluiting bestond uit de bekendmaking van de prijswinnaars. De jury had een zware taak, gezien de hoge kwaliteit die was geleverd. Na het afroepen van de groepjes werd duidelijk dat het winnende groepje afkomstig is van de Sint Jorisgroep 5. In het najaar van 2020 krijgen de Scouts weer een nieuwe kans om hun kookkunsten te demonstreren.

Scouts Leiding Raad (SLR) 19 sept '19

Datum: 19 september 2019
Waar: Mohicanen
Hoelaat: 20:00 uur