Scouting Regio Den Haag

Scouting Regio Den Haag is er ter ondersteuning van de scoutinggroepen in de gemeente Den Haag op het gebied van trainingen en activiteiten. Op deze site kunt u vinden wie wij zijn, wat wij doen, met wie wij samenwerken, maar vooral ook waar er in Den Haag Scoutinggroepen te vinden zijn.

Binnen onze regio zijn maar liefst 17 Scoutinggroepen en andere organisaties actief/betrokken. Wekelijks verzorgen bijna 400 vrijwilligers een aantrekkelijk programma voor meer dan 900 jeugdleden vanaf 5 jaar, waarin Samen, Uitdaging en Buitenleven naast andere aspecten van Scouting centraal staan. Scouting regio Den Haag ondersteunt hen daar graag bij.

Als één van de regio's binnen Scouting Nederland zorgen we o.a. voor enthousiasmerende activiteiten voor de jeugdleden, ondersteuning aan groepen en deskundigheidsbevordering van de kaderleden.

Explorers (15-18 jaar)

De Welpen zijn de leden van 15 tot 18 jaar. Voor hen organiseert het Explorer Activiteitenteam jaarlijks diverse activiteiten gericht voor de leeftijd. Deze activiteiten worden regionaal georganiseerd voor 3 of meer deelnemende scoutinggroepen uit de regio.

• Explorer disco
  • Doomsday
  • Houthak weekend
  • Bikkelweekend
  • Berentocht

Explorer Leiding Raad (ELR)

Op meerdere momenten in het scoutingseizoen roept het Explorerteam alle explorerbegeleiding uit Den Haag bijeen. Tijdens deze vergaderingen worden ideeën voor regionale explorer activiteiten verzonnen, uitgewerkt en gevalueerd. Tevens is het tijdens deze bijeenkomst mogelijk om ervaringen en ideeën uit te wisselen. De frequentie van de vergaderingen wordt naar behoefte afgestemd.

Contactgegevens Explorerteam

Het explorerteam bereikt worden via het volgende e-mail adres:

Informatie wordt tijdig aan de explorerbegeleiding gecommuniceerd per e-mail en via de nieuwsberichten op deze website. Ook worden de activiteiten in onze activiteitenagenda weergegeven. Krijg je geen e-mails van het scoutsteam met betrekking tot de regionale activiteiten? Mail dan je e-mailadres en contactgegevens naar het bovenstaande e-mailadres en blijf op te hoogte!

Leden Explorerteam

Het huidige Explorerteam bestaat uit de volgende personen:

• Vacature - Voorzitter
  • Vacature - Secretaris
  • Vacature - Penningmeester

Website

Het explorerteam houdt ook een eigen website bij. Deze kun je vinden via de volgende link: http://www.jcsl.nl/scouting/index.php

Groeps ontwikkeling

Wil je meer weten over
groepsontwikkeling bij
jou in de groep?
Of wil je je aanmelden?
Ga dan naar de website van Scouting Nederland.

Fotoalbum Bevers

Fotoalbum Scouts